Educatief programma - Voortgezet onderwijs

Als goede mensen niets doen

Is genocide te begrijpen of te voorkomen?

De Jodenvervolging is door mensen bedacht en uitgevoerd. Sommigen hadden daarin een actieve rol als dader, anderen hebben zich verzet. De meeste mensen deden niets. 104.000 joodse mannen, vrouwen en kinderen uit Nederland zijn vermoord als gevolg van haat, discriminatie en onverschilligheid.

In dit educatief programma onderzoeken leerlingen hoe genocides beginnen. We praten over uitsluiting en discriminatie en we stellen de vraag wat je kunt doen om je hiertegen te verzetten. Het bevordert kritische denkvaardigheden en kennis over de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en genocide.

Dit programma vindt plaats in de tentoonstelling De Jodenvervolging in foto’s. Nederland 1940-1945, die tot 9 oktober 2019 te zien is in het Nationaal Holocaust Museum in oprichting.

Doelgroep       Alle niveaus (vmbo, havo, vwo)
Tijd 1,5 uur inclusief bezoek aan de tentoonstelling
Prijs €50 (exclusief entree)
Kerndoelen 36, 37, 40 en 43

 

 

                                     

Maak een reservering

Past het programma niet in uw schema? Kijk dan eens op www.jodenvervolginginfotos.nl/verdieping - de bijhorende podcast en educatieve route kunt u ook in de klas gebruiken of tijdens een bezoek aan het Nationaal Holocaust Museum in oprichting.
 

This site is also available in English.