Alles over een veilig bezoek

We zijn erg blij dat we jullie mogen blijven ontvangen! Onze openingstijden zijn als voorheen en vind je hier.

We volgen de regels van de overheid voor een veilige en verantwoorde heropening. Zo kunnen bezoekers veilig naar het museum. 

Kaartverkoop alleen online
Ticketverkoop is vooralsnog alleen online mogelijk. Bestel tickets via deze link.

Mondkapjes
We vragen bezoekers boven de 13 jaar een mondkapje te dragen. Unieke JCK-mondkapjes zijn verkrijgbaar in de museumshops!

Neem je ook je hoofdtelefoon mee?
Kom je langs? Neem dan een eigen hoofdtelefoon of ‘oortjes’ mee, om audiotours en andere audio te kunnen beluisteren. Oortjes worden ook in onze museumwinkel verkocht.

Museumcafé is nu Takeaway!
In het Joods Cultureel Kwartier bevindt zich de enige koosjere eetgelegenheid in het centrum van Amsterdam: het Museumcafé van het Joods Historisch Museum. In verband met de huidige coronamaatregelen is ons café tijdelijk overgegaan op takeaway. Wil je dus toch iets eten of drinken dan kun je dat bestellen bij de counter. Je bestelling staat dan na afloop van je museumbezoek voor je klaar in de museumshop.

Wat kun je zelf doen?
Voor bezoekers gelden onderstaande regels, die zijn overgenomen uit het protocol van de museumvereniging.

  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Het gaat hier om de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid. 
  • Bezoekers zijn vooraf in bezit van een geldige (online) reservering met een entreekaartje voor de dag en het tijdslot (met vaststaande starttijd) waarop geboekt is; zij komen op tijd of maximaal 15 minuten voor starttijd(dus niet eerder) om wachtrijen te voorkomen. Het is niet mogelijk zonder reservering het museum te bezoeken. 
  • In het museum is er een audiotour. Neem alsjeblieft een eigen koptelefoon mee of schaf een koptelefoon aan in het museum.
  • Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan, kom zo veel mogelijk met eigen vervoer en ga vooral naar musea in (de omgeving van) je woonplaats. 
  • Betaal zo veel mogelijk met pin of contactloos (pin of mobiel). 
  • Groepsrondleidingen, -arrangementen, -tickets of -activiteiten mogen weer doorgang vinden, let hier wel op de anderhalve meter afstand. 
  • Schoolreisjes van kinderen onder de 12 jaar volgen het actuele advies van het RIVM, in overleg met de veiligheidsregio en de betreffende basisschool. 
  • Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap. 
  • Volg altijd de hygiënemaatregelen. 
  • Volg altijd de aanwijzingen op van medewerkers en vrijwilligers van het museum.

Nog vragen?
Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje bij de pagina ‘veelgestelde vragen’. Is je vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact op met info@jck.nl

Tot snel!

This site is also available in English.