Alles over een veilig bezoek

Eindelijk is het zo ver: we mogen weer open! Vanaf 5 juni mogen mensen de musea weer in en we zijn maar wat blij om jullie weer te mogen verwelkomen. Natuurlijk zorgen we er ook weer voor dat een bezoek aan ons veilig is. Je tickets bestel je online via: jck.nl/tickets. Check de openingstijden hier en houd onze agenda in de gaten om op de hoogte te blijven van de tentoonstellingen en evenementen. 

Groepsgrootte
Het bezoeken van onze musea is toegestaan voor groepen van maximaal 8 bezoekers, exclusief kinderen tot en met 12 jaar. Volgens het protocol van de Museumvereniging is het alleen toegestaan om met meer dan 8 bezoekers naar het museum te komen indien sprake is van een gezelschap (mensen uit hetzelfde gezin of huishouden). Uitzonderingen zijn de tentoonstellingen Gil & Moti en Zijn Joden Wit, daar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen en voor de Portugese Synagoge (hoofdgebouw) en de wandelingen geldt een maximale groepsgrootte van 15 personen. 

Kaartverkoop alleen online
Ticketverkoop is vooralsnog alleen online mogelijk. Bestel tickets via deze link. Let op: het is ook mogelijk om bij de receptie online een ticket te bestellen!

Mondkapjes
De mondkapjes verplichting komt te vervallen, indien gewenst kunt u deze blijven dragen. Unieke JCK-mondkapjes zijn verkrijgbaar in de museumshops!

Museumcafé 
Het Museumcafé volgt bij de heropening het horecaprotocol. Het JCK hanteert een maximale groepsgrootte van 8 personen aan tafel met 1,5 meter tussen de tafels. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar en voor mensen uit hetzelfde huishouden. Gezondheidscheck en reserveren gebeurt reeds bij entree.

Wat kun je zelf doen?
Voor bezoekers gelden onderstaande regels, die zijn overgenomen uit het protocol van de museumvereniging.

  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Het gaat hier om de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid. 
  • Bezoekers zijn vooraf in bezit van een geldige (online) reservering met een entreekaartje voor de dag en het tijdslot (met vaststaande starttijd) waarop geboekt is; zij komen op tijd of maximaal 15 minuten voor starttijd(dus niet eerder) om wachtrijen te voorkomen. Het is niet mogelijk zonder reservering het museum te bezoeken. 
  • In het museum is er een audiotour. Neem alsjeblieft een eigen koptelefoon mee of schaf een koptelefoon aan in het museum.
  • Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan, kom zo veel mogelijk met eigen vervoer en ga vooral naar musea in (de omgeving van) je woonplaats. 
  • Betaal zo veel mogelijk met pin of contactloos (pin of mobiel). 
  • Schoolreisjes van kinderen onder de 12 jaar volgen het actuele advies van het RIVM, in overleg met de veiligheidsregio en de betreffende basisschool. 
  • Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap. 
  • Volg altijd de hygiënemaatregelen. 
  • Volg altijd de aanwijzingen op van medewerkers en vrijwilligers van het museum.
  • Volg de aangewezen looproute van het museum.

Nog vragen?
Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje bij de pagina ‘veelgestelde vragen’. Is je vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact op met info@jck.nl

Tot snel!

This site is also available in English.