Locaties gesloten, online geopend!

Meer info over online aanbod en een veilig museumbezoek

Alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier zijn voorlopig gesloten. Tot dat we weer open mogen bieden we online evenementen aan en kun je terecht op het Joods Virtueel Kwartier. Wanneer we weer open kunnen hoor je dat van ons en zijn de openingstijden als voorheen. Check de openingstijden hier.

Meer informatie over een veilig museumbezoek wanneer we weer open kunnen
We volgen de regels van de overheid voor een veilige en verantwoorde heropening. Zo kunnen bezoekers veilig naar het museum. 

Aantal bezoekers
Het bezoeken van onze musea is toegestaan voor maximaal één persoon. Volgens het protocol van de Museumvereniging is het alleen toegestaan om met meer dan één persoon naar het museum te komen indien sprake is van een gezelschap (mensen uit hetzelfde gezin of huishouden).

Kaartverkoop alleen online
Ticketverkoop is vooralsnog alleen online mogelijk. Bestel tickets via deze link.

Mondkapjes
We vragen bezoekers boven de 13 jaar een mondkapje te dragen. Unieke JCK-mondkapjes zijn verkrijgbaar in de museumshops!

Museumcafé = Takeaway
In het Joods Cultureel Kwartier bevindt zich de enige koosjere eetgelegenheid in het centrum van Amsterdam: het Museumcafé van het Joods Historisch Museum. In verband met de huidige coronamaatregelen is ons café tijdelijk overgegaan op takeaway. Wil je dus toch iets eten of drinken dan kun je dat bestellen bij de counter. Je bestelling staat dan na afloop van je museumbezoek voor je klaar in de museumshop.

Wat kun je zelf doen?
Voor bezoekers gelden onderstaande regels, die zijn overgenomen uit het protocol van de museumvereniging.

  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Het gaat hier om de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid. 
  • Bezoekers zijn vooraf in bezit van een geldige (online) reservering met een entreekaartje voor de dag en het tijdslot (met vaststaande starttijd) waarop geboekt is; zij komen op tijd of maximaal 15 minuten voor starttijd(dus niet eerder) om wachtrijen te voorkomen. Het is niet mogelijk zonder reservering het museum te bezoeken. 
  • In het museum is er een audiotour. Neem alsjeblieft een eigen koptelefoon mee of schaf een koptelefoon aan in het museum.
  • Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan, kom zo veel mogelijk met eigen vervoer en ga vooral naar musea in (de omgeving van) je woonplaats. 
  • Betaal zo veel mogelijk met pin of contactloos (pin of mobiel). 
  • Schoolreisjes van kinderen onder de 12 jaar volgen het actuele advies van het RIVM, in overleg met de veiligheidsregio en de betreffende basisschool. 
  • Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap. 
  • Volg altijd de hygiënemaatregelen. 
  • Volg altijd de aanwijzingen op van medewerkers en vrijwilligers van het museum.
  • Volg de aangewezen looproute van het museum.

Nog vragen?
Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje bij de pagina ‘veelgestelde vragen’. Is je vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact op met info@jck.nl

Tot snel!

This site is also available in English.