Meer informatie

Programma: Een mens is pas vergeten...

Algemene voorwaarden en declaratieformulier

Hoe werkt het?
Ter voorbereiding op het bezoek volgen leerlingen op school de lesmodule ‘Een mens is pas vergeten…’ op Wordtgemist.nl. Via deze les maken zij kennis met een leeftijds- of plaatsgenoot die de Holocaust niet heeft overleefd. De lesmodule duurt 1 lesuur en wordt door de docent zelf gegeven.

Vervolgens ga je met de bus of openbaar vervoer naar Amsterdam. Bij het Holocaust Namenmonument krijg je een rondleiding en voer je gesprekken over het belang van herdenken.

Na deze rondleiding bezoek je met de klas naar het Joods Historisch Museum, de Portugese Synagoge of het Verzetsmuseum voor een educatief programma. Tijdens de wandeling leer je onderweg over de geschiedenis van deze voormalige joodse buurt van Amsterdam. 

Het Joods Cultureel Kwartier en het Verzetsmuseum bieden verschillende educatieve programma’s die goed aansluiten op het bezoek aan het Nationaal Holocaust Namenmonument, zowel voor het primair als voortgezet onderwijs. 

Algemene Voorwaarden
Maximaal aantal klassen
In verband met onze capaciteit is het mogelijk om met 4 klassen per keer te boeken bij het JCK. Het Verzetsmuseum hanteert een maximum van 1 klas per bezoek. Neem voor eventuele uitzonderingen contact met ons op.

Vervoerkosten
Bij het declaratieformulier voor de gemaakte vervoerskosten dienen facturen en/of vervoersbewijzen (bushuur of 2e klas treinkaartjes) te worden bijgevoegd in pdf-formaat. 
Vervoerkosten worden alleen vergoed wanneer een klas zowel het Namenmonument als het Joods Cultureel Kwartier/Verzetsmuseum bezoekt.
Per school wordt een maximum van 2400 euro vervoerskosten vergoed. Dit doen we om meer scholen de kans te geven gebruik te maken van dit aanbod. Uiteraard kan een school op eigen kosten het programma vaker boeken.

Declaratieformulier

No show
Indien het programma, om welke reden dan ook, niet is gevolgd of niet tijdig wordt geannuleerd, is declaratie van de reeds gemaakte reiskosten niet mogelijk en worden de kosten van de rondleiders in rekening gebracht.

Annulering van een geboekt programma dient uiterlijk 7 dagen voor aanvang te gebeuren per e-mail: service@jck.nl of groepsbezoek@verzetsmuseum.org en te zijn bevestigd door de organisatie.

Declaratie van de reiskosten kan tot uiterlijk 2 maanden na het gevolgde programma. Betaling van de declaratie geschiedt binnen 30 dagen na ontvangst.

De volledig ingevulde declaratie met bijlage(n) graag per e-mail versturen naar administratie@jck.nl.

This site is also available in English.