BOUWEN AAN HET NATIONAAL HOLOCAUST MUSEUM

Het is gebeurd, dus het kan weer gebeuren, Primo Levi.

De meeste mensen weten waar de Holocaust voor staat: voor de moord op zes miljoen Europese joden, waaronder 104.000 uit Nederland. Met uw steun willen we het Nationaal Holocaust Museum tot de plek maken waar we dat wat nooit vergeten mag worden tonen aan toekomstige generaties. Zo’n plek is nog steeds hard nodig in Nederland.

 

Bouw mee

In 2016 werd het Nationaal Holocaust Museum in oprichting geopend als ‘proeftuin’ voor een permanent museum. Er blijkt in Nederland grote behoefte te zijn aan een Holocaustmuseum. Daarom gaan we vanaf 2019 bouwen aan een permanente plek van gedenken en vooruitzien. En u kunt meebouwen.

Uw donaties zijn van harte welkom op IBAN rekeningnummer: NL08ABNA0432031820 t.n.v. Stichting Hollandsche Schouwburg o.v.v. Donaties Nationaal Holocaust Museum.

De Hollandsche Schouwburg is een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Klik hier voor alle ANBI informatie.

ONGECENSUREERD EN ONGEPOLIJST

Het Nationaal Holocaust Museum vertelt straks de geschiedenis van de Holocaust. Met glasheldere feiten, ongecensureerd en ongepolijst. Met tijdelijke tentoonstellingen en evenementen die de wereld en het wereldnieuws verbinden met thema’s uit de Holocaust. Met interactieve presentaties die bezoekers betrekken en onverschilligheid overwinnen. Het museum wordt het museale centrum van educatie en kennis over de Holocaust in Nederland. Vanuit het perspectief dat de Holocaust het hedendaagse Nederland mede heeft gevormd.

straatbeeld NHM Luuk Kramer

VOOR DE SAMENLEVING

Het Nationaal Holocaust Museum wil mensen confronteren met de gevolgen van onverschilligheid, discriminatie en uitsluiting, toen en nu. En het Nationaal Holocaust Museum wil mensen uitnodigen om kennis op te doen en hun kennis met ons te delen. Kennis over dit donkere stuk geschiedenis is van onschatbare waarde. Het is een krachtig instrument om gevaren voor de samenleving te kunnen herkennen en misschien zelfs af te wenden. Zo draagt het museum bij aan een samenleving waarin ieders rechten gewaarborgd zijn,

This site is also available in English.