Evenement

VOL | Zuur op zondag

Zondag 18 juni, 14.00-15.30 uur

Zure haring, uitjes in wijnazijn, pekelaugurken, piccalilly, komkommer in het zuur, rolmops, citroen in de azijn, watergruwel, ingemaakte krootjes, stukjes gekookte lever en leverworst in het zuur, ingelegde eieren. Tafelzuur is onlosmakelijk verbonden met de Amsterdams Joodse culinaire traditie.

De zure stad

Eeuwenlang ventten ‘zuurmannen’ uit de Joodse buurt vanaf karren hun waar uit. Op zondag 18 juni houden de makers van het boek De zure stad Paul van Ravestein en Monique Mulder een presentatie over het Joodse zuurgoed in Amsterdam. Als afsluiting vindt in het Museumcafé een 'zuurproeverij' plaats.


Locatie:
Joods Museum, auditorium 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Entree Joods Cultureel Kwartier +  €5,-
Datum: Zondag 18 juni
Tijd: 14.00 - 15.30 uur 

Uitverkocht

Restitutie van tickets is niet mogelijk. 

  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering 
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree
This site is also available in English.