Menu
Evenement

When Eyes Can Hear the Music

Zondag 20 januari, 14.30 – 16.00

Dit evenement maakt deel uit van het evenementenprogramma bij de tentoonstelling The Institute of Ongoing Things van de Israëlische kunstenaar Uri Katzenstein. Kunstenaar Marianna Maruyama en componist Andrius Arutiunian introduceren deze middag met een performance het werk van de multidisciplinaire kunstenares Sedje Hémon en plaatsen het in de context van verschillende kunstenaars, schrijvers en componisten. De uitvoering wordt gevolgd door een filmvertoning van werk van Uri Katzenstein. Dr. Noa Roei van de Universiteit van Amsterdam leidt vervolgens een paneldiscussie met Prof. Mattijs Van de Port, Amit Gur en Ronit Eden over de relatie tussen beeld en muziek.

De presentatie van Sedje Hémon - Hidden Agreements vindt plaats op vrijdag 24 mei 2019 in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Bekijk het werk van Uri Katzenstein in The Institute of Ongoing Things: http://katzenstein.jck.nl/

• Uri Katzenstein (1951-2018) was een Israëlische beeldhouwer, performancekunstenaar, musicus, filmmaker en bouwer van geluidmachines. Hij vertegenwoordigde onder meer Israël op de Biënnale van Venetië (2001) en nam deel aan de Internationale Kunstbiënnale van Buenos Aires (eerste prijs, 2002). Zijn uitvoeringen zijn te zien in theaters en galeries in Londen, Berlijn, San Francisco, Cardiff (Wales), Santiago de Compostela (Spanje), New York en Tel Aviv.
• Sedje Hémon (1923-2011, geboren Sedje Frank) was een Nederlandse beeldend kunstenaar en componist, die gedurende haar lange carrière een onderscheidende en individuele artistieke stem ontwikkelde met haar schilderijen en composities. Hémons theorie van de ‘integratie van de kunsten’ had tot doel de gemeenschappelijke oorsprong van alle kunsten te bewijzen.
• Kunstenares Marianna Maruyama en componist Andrius Arutiunian resideren in het voormalige huis van Sedje Hémon in Den Haag met als opdracht de archieven van de Stichting Sedje Hémon te onderzoeken en nieuw werk te genereren.
• Prof. dr. Mattijs Van de Port is verbonden aan de afdeling Antropologie van zowel de Universiteit van Amsterdam als de Vrije Universiteit Amsterdam
• Amit Gur is een componist en muziekonderzoeker. Gur promoveert momenteel op het onderwerp 'de perceptie van textuur in muziek' aan de Universiteit van Antwerpen.
 Ronit Eden is gastconservator van de huidige tentoonstelling van Uri Katzenstein, The Institute of Ongoing Things
• Dr. Noa Roei is universitair docent Vergelijkende Literatuur en Culturele Analyse aan de Universiteit van Amsterdam

aanmelden

This site is also available in English.