Rondleiding

VOL | Rondleiding Ets Haim en Embassy of the Free Mind

woensdag 21 augustus 10.30 – 11.30

In het Joods Cultureel Kwartier en de Embassy of the Free Mind zijn dit jaar twee tentoonstellingen over Kabbala te zien. De tentoonstelling Kabbala – de kunst van de joodse mystiek (t/m 25 augustus, Joods Cultureel Kwartier) toont de vele aspecten van kabbala in onverwachte combinaties van eeuwenoude objecten en moderne kunstwerken. De tentoonstelling Kabbala en Alchemie (13 juni t/m 16 november, Embassy of the Free Mind) verkent het fenomeen ‘Cabala chymica’: een alchemistische kijk op kabbala. 

Op beide locaties bevinden zich bijzondere bibliotheken: de Bibliotheca Philosophica Hermetica Collectie van de Embassy of the Free Mind en Ets Haim - Livraria Montezinos, de oudste nog steeds actieve joodse bibliotheek ter wereld, in het Joods Cultureel Kwartier. Tijdens de tentoonstelling Kabbala en Alchemie zijn bijzondere handschriften en drukken uit de collectie van Ets Haim te zien.

Om de speciale band tussen deze twee bibliotheken en de tentoonstellingen te benadrukken worden rondleidingen georganiseerd op beide locaties. Tijdens de ochtendrondleiding (10.30-11.30) worden de schatkamers van de Portugese Synagoge en Ets Haim bezocht, en ’s middags (13.30-14.30) de Bibliotheca Philosophica Hermetica.

Taal: Nederlands. Klik hier voor de Engelstalige rondleiding

Locatie
Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
1011 RD Amsterdam

Embassy of the Free Mind
Keizersgracht 123
1015 CJ Amsterdam 

Combiticket: €15,00 plus reguliere entreeprijzen JCK en EFM 
Tijd: 10.30-11.30 uur JCK, 13.30-14.30 EFM

 

VOL

This site is also available in English.