Evenement

VOL | Kaarslichtconcert: Sacha van Ravenswade & Maarten Hillenius

Donderdag 18 november 2021 - 19.30 tot 20.30 uur

Honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek zorgen voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Tenorzanger Sacha van Ravenswade is gespecialiseerd in zowel synagogale liederen als opera. Hij wordt op piano begeleid door Maarten Hillenius.

Let op: dit concert is uitverkocht. 

Voor dit concert heeft Van Ravenswade een selectie gemaakt van chazanoet (synagogale liederen). Wat daarbij bijzonder is: sommige van de liedteksten zijn in het Ladino, de taal van joden uit Spanje en Portugal. Het concert wordt afgewisseld met operaliederen in het Italiaans.

Sacha van Ravenswade (1989) begon op zijn zestiende de opleiding tot chazan (voorzanger in de synagoge) en is nu opper-chazan in de Raw Aron Schuster Synagoge in Amsterdam-Zuid. Daarnaast studeert hij klassieke zangkunst bij tenor Marcel Reijans.

Maarten Hillenius studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Hij maakte verscheidene cd’s en was ook te zien bij Toneelgroep Amsterdam en Onafhankelijk Toneel Rotterdam. Hij is verbonden als pianist aan de zangafdeling van het Rotterdams Conservatorium.

Uitvoerenden

Sacha van Ravenswade, tenor
Maarten Hillenius, piano

Concert in tijden van corona

Conform de maatregelen die zijn afgekondigd door de Rijksoverheid, worden voor dit concert (dat zonder coronatoegangsbewijzen toegankelijk is) maximaal 75 kaarten verkocht. In de Portugese Synagoge is voldoende ruimte om dat aantal bezoekers op 1,5 meter afstand te placeren. Uiteraard hoeven personen uit een huishouden die afstand niet te houden.

Locatie

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
Amsterdam

Tijd

19.30 uur (deuren open 19.00 uur)

This site is also available in English.