VOL | Cursus Jodendom voor beginners

Zondag 23 februari, 14:00-16:00

Altijd al meer willen weten over Joodse geschiedenis, feestdagen en rituelen? In het Joods Historisch Museum vindt in samenwerking met Joods Educatief Centrum Crescas een drieluik plaats: historicus Bart Wallet belicht de geschiedenis van het jodendom in Nederland, Leo Mock zet de jaarcyclus van het jodendom uiteen en Mirjam van Emden geeft een rondleiding in het museum waarbij de belangrijkste rituelen in het jodendom centraal staan. De cursus vindt plaats op drie zondagen: 5 januari, 19 januari, 23 februari.

Zondag 23 februari, deel 3: rituelen in het jodendom
Rituelen zijn handelingen die op een bepaalde manier, op een bepaald moment en op een bepaalde plaats worden uitgevoerd. In het jodendom spelen rituelen een grote rol, tegenwoordig vooral in sjoel (synagoge) of thuis, rondom feestdagen of levensgebeurtenissen. Van het blazen op de sjofar (ramshoorn) met Rosj Hasjana (joods nieuwjaar) aan het begin van het nieuwe jaar tot het bezoek tijdens de rouwweek aan het einde van een leven.
Mirjam van Emden neemt u mee langs een aantal rituele objecten in het Joods Historisch Museum en laat u tijdens een proeftafel de smaken proeven van joods leven thuis.


Toegang: De kosten voor de cursus bedragen €40,- voor de gehele cursus en €15,- voor een enkele cursusdag, exclusief een entreebewijs voor het JCK.

Locatie:
Auditorium Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Tijd: 14.00-16.00 uur
Aanvang: 14.00 uur.
Taal: Nederlands

Deze cursus is vol, er kan dus niet meer gereserveerd worden.
 

This site is also available in English.