Themamiddag: Vergeten

zondag 12 september, 14.30-16.00

In de tentoonstelling onderzoeken Gil & Moti de relatie tussen persoonlijke, subjectieve herinneringen en het collectieve geheugen. De joodse cultuur waarborgt een sterke herinneringscultuur. Maar als we collectief herinneren, kunnen we dan ook collectief vergeten? Tijdens deze themamiddag spreekt Mark Smit over het leven met dementie, ook wel de epidemie van de 21ste eeuw genoemd.

Mark Smit is opgeleid als psycholoog, en doet nu een promotie-onderzoek in de medische antropologie naar kwaliteit van leven van mensen met dementie in verpleeghuizen. Daarnaast verzorgt hij de (her)scholing van o.a. zorgprofessionals vanuit de Sociale Benadering Dementie. Mark is ook ervaringsdeskundige: zijn vader had Alzheimer.

Bij de tentoonstelling verschijnt het boek Forget & Remember, uitgegeven door Jap Sam Books, die tijdens deze middag gepresenteerd wordt. De middag wordt afgesloten met een gesprek tussen de kunstenaars en Mark Smit, gemodereerd door conservator Judith Hoekstra. 

Locatie: 
Joods Historisch Museum 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Entreeticket JCK + €5
Datum: zondag 12 september
Tijd: 14.30-16.00

Tickets

Extra maatregelen evenementen in verband met het coronavirus:

  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering (toegangsbewijs JCK zit hierbij inbegrepen).
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement.
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree.
  • In het auditorium zijn maximaal 20 stoelen aanwezig op 1,5 meter afstand.
  • Stoelen worden in het auditorium toegewezen, gasten dienen direct plaats te nemen op de stoel. 

In het museum en tijdens het evenement zijn de coronamaatregelen van toepassing volgens het protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek van de museumvereniging, deze kunt u vinden op de website: https://jck.nl/nl/open

This site is also available in English.