Themamiddag: Vergeten

zondag 12 september, 14.30-16.00

In de tentoonstelling onderzoeken Gil & Moti de relatie tussen persoonlijke, subjectieve herinneringen en het collectieve geheugen. De joodse cultuur waarborgt een sterke herinneringscultuur. Maar als we collectief herinneren, kunnen we dan ook collectief vergeten? Tijdens deze themamiddag spreekt bijzonder hoogleraar Anne-Mei Thé over persoonlijk en collectief vergeten en gaat ze in op het leven met dementie, ook wel de epidemie van de 21ste eeuw genoemd. Bij de tentoonstelling verschijnt het boek Forget & Remember, door uitgeverij Jap Sam Books, die tijdens deze middag gepresenteerd wordt. De middag wordt afgesloten met een gesprek tussen de kunstenaars en Thé, gemodereerd door conservator Judith Hoekstra. 

Anne-Mei Thé is cultureel antropoloog en bijzonder hoogleraar Langdurige Zorg en Sociale benadering dementie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast is Thé oprichter en eigenaar van Tao of Care, een bureau dat zich inzet om mensen met dementie en naasten in hun leefwereld te ondersteunen.  Voor haar laatste boek, Dagelijks leven met dementie (2017), volgde Thé jarenlang mensen met dementie en hun naasten en sprak met honderden betrokkenen en experts. 

Locatie: 
Joods Historisch Museum 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Entreeticket JCK + €5
Datum: zondag 12 september
Tijd: 14.30-16.00

Tickets

Extra maatregelen evenementen in verband met het coronavirus:

  • Het is verplicht om in de locaties van het Joods Cultureel Kwartier een mondkapje te dragen. 
  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering (toegangsbewijs JCK zit hierbij inbegrepen).
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement.
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree.
  • In het auditorium zijn maximaal 20 stoelen aanwezig op 1,5 meter afstand.
  • Stoelen worden in het auditorium toegewezen, gasten dienen direct plaats te nemen op de stoel. 

In het museum en tijdens het evenement zijn de coronamaatregelen van toepassing volgens het protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek van de museumvereniging, deze kunt u vinden op de website: https://jck.nl/nl/open

This site is also available in English.