Stadswandeling: Future for the Past

woensdag 7 juli, diverse tijden

“You must invoke the voices of remembrance”

Sites of Memory presenteert Future for the Past: een reis door de tijd naar “verborgen” verhalen uit het koloniale verleden. Kunstenaars uit Zuid-Afrika en Nederland geven hun visie op dit actuele onderwerp in zang, poëzie, dans, beeldende kunst, en theater. Van 23 tot en met 27 juni te zien in Utrecht, en tussen 1 en 11 juli in Amsterdam.

De voorstelling is volledig corona-veilig en bestaat uit een interactieve wandeling waarin live optredens worden afgewisseld met 360 graden audio en video. Het publiek volgt een route langs verschillende historische locaties en krijgt inzicht in hoe ons koloniale verleden doorwerkt in het heden en ons beeld voor de toekomst. Ruim een jaar na de dood van George Floyd en de opleving van de Black Lives Matters beweging in Nederland, is de urgentie van dit onderwerp niet afgenomen.

Future for the Past werd in 2020 ontwikkeld als corona-veilig alternatief om theatervoorstellingen te bezoeken in deze bijzondere tijden. Wegens het grote succes van deze vernieuwende theaterbeleving komt dit project nu in juli 2021 met extra voorstellingen terug naar Amsterdam.

Future for the Past staat onder leiding van Sites of Memory oprichters Katy Streek en Jennifer Tosch. Met de artistieke inbreng van Zuid-Afrikaanse makers Jarett Erasmus, Luke de Kock en Toni Giselle Stuart en Nederlandse makers Jörgen Gario, Jomecia Oosterwolde, Raul Balai en Alejita Silva zijn prikkelende optredens ontstaan die stof tot nadenken geven. De voorstelling is voor het grootste deel in het Engels en heeft ook stukken in het Nederlands, Afrikaans en Papiamentu.

De voorstelling is een samenwerking met Amsterdam Roots Festival, Poetry Circle Nowhere, het Joods Historisch Museum, de Hortus Botanicus en het Scheepvaartmuseum. 

Praktische info kaartverkoop:
Future for the Past duurt ongeveer 90 minuten en is voor het grootste deel in het Engels, met stukken in het Nederlands, Afrikaans en Papiamentu. Bent u niet goed ter been? Neem contact op met Sites of Memory, en dan wordt er gekeken naar de mogelijkheden. 

Na aankoop van een ticket ontvangt u meer informatie via de mail over de verzamelplaats en route van de voorstelling. Indien de voorstelling onverhoopt door corona gerelateerde maatregelen geen doorgang kan vinden, zal het ticket gerestitueerd worden. 

Datum: woensdag 7 juli
Tijden: 12:00, 12:15, 15:00, 15:15
Taal: Engels 

Tickets

Foto: Rien de Jager 

This site is also available in English.