Stadswandeling: Future for the Past

vrijdag 2 oktober 2020, diverse tijden

Hoe speelt ons koloniale verleden door in het heden en ons beeld voor de toekomst? Future for the Past is een reis door de tijd naar het gezamenlijke koloniale verleden van Nederland en Zuid-Afrika, georganiseerd door Sites of Memory. Geïnspireerd door de overeenkomsten in architectuur, taal en cultuur vertalen kunstenaars de gedeelde geschiedenis tussen beide landen voor een zo breed mogelijk publiek.  

In Future for the Past maak je een virtuele stadswandeling van het Joods Historisch Museum naar het Scheepvaartmuseum. Op verschillende locaties langs de wandeling worden performances gegeven. Kunstenaars uit Nederland en Zuid-Afrika geven, geïnspireerd door de overeenkomsten in architectuur, taal en cultuur, hun interpretatie van het (gedeelde) verleden in zang, poëzie, dans, beeldende kunst en theater. 

Sites of Memory Stichting werd opgericht door Jennifer Tosch (historicus, socioloog en oprichter van de Black Heritage Tours Amsterdam en Katy Streek (theatermaker en programmeur). Sinds 2016 maken zij jaarlijks een locatievoorstelling over de verborgen verhalen uit de slavernij- en koloniale geschiedenis van Amsterdam. 

Speeltijden vrijdag 2 oktober

  • 12:00
  • 12:15
  • 15:00
  • 15:15

Startlocatie
Auditorium Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Eindlocatie: Het Scheepvaartmuseum
Taal: Engels
Duur: 75 min

Reserveren

Future for the Past is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds voor Cultuurparticipatie, Dutch Culture - Matchingfonds Gedeeld Cultureel erfgoed, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, BankGiro Loterij Fonds, VSB Fonds en dankzij de medewerking van Afrovibes Festival, Amsterdam Roots Festival, Black Heritage Tours, Castle of Good Hope, De Hortus Botanicus Amsterdam, Jazzart Dance Theatre, Joods Historisch Museum, Stichting Nowhere en Het Scheepvaartmuseum.

Extra maatregelen evenementen i.v.m. Covid-19:

  • Het is verplicht om in de locaties van het Joods Cultureel Kwartier een mondkapje te dragen. 
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement.
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree.
  • Stoelen worden in het auditorium toegewezen, gasten dienen direct plaats te nemen op de stoel. 

In het museum en tijdens het evenement zijn de Covid-19 maatregelen van toepassing volgens het protocol van de Museumvereniging, deze kunt u vinden op de website: https://jck.nl/nl/open

 

This site is also available in English.