Rondleiding over de tentoonstelling Al-Andalus door Rick Leeuwestein en Hicham Ghalbane

Zondag 6 februari, 12:00-13:00

Rick Leeuwestein en Hicham Ghalbane geven een intieme rondleiding op de tentoonstelling Children of Al-Andalus. Portretten van Andalusisch-Marokkaanse moslims en joden en vertellen over de totstandkoming van de tentoonstelling en hun boek Children of Al-Andalus: A Lost Paradise in Morocco

Kinderen van Al-Andalus
Hicham Ghalbane en Rick Leeuwestein gingen de afgelopen jaren in Marokko op zoek naar afstammelingen van joden en moslims uit het middeleeuwse rijk Al-Andalus (nu Spanje en Portugal). Hicham (1983) heeft zelf een Andalusisch-Marokkaanse achtergrond. De interesse van Rick (1985) voor de vroegere mengcultuur van moslims, joden en christenen ontstond tijdens zijn studie in de huidige Spaanse streek Andalusië. Ze fotografeerden, filmden en interviewden de Andalusische Marokkanen van nu die vertellen over de sterke band die ze nog steeds voelen met het legendarische rijk van vijfhonderd jaar geleden. 

Locatie: 
Joods Museum 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Entreeticket JCK + €5
Datum: zondag 6 februari
Tijd: 12.00-13.00

Tickets

Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen aan deze rondleiding. Restitutie van tickets is niet mogelijk. 

  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering (toegangsbewijs JCK zit hierbij inbegrepen) en een coronatoegangsbewijs (QR-code) op papier of smartphone (via de CoronaCheck-app van het Ministerie van VWS).
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement.
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree.


In het museum en tijdens het evenement zijn de coronamaatregelen van toepassing volgens het protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek van de museumvereniging. Deze kunt u vinden op de website: https://jck.nl/nl/open.

This site is also available in English.