Evenement

Primo (theaterstuk)

woensdag 2 mei 20.00 - 21.15 uur

N.B. De voorstelling van 2 mei is uitverkocht; er zijn nog wel kaarten voor 3 mei.

PRIMO is een indringend theaterstuk gebaseerd op tekst uit Is dit een mens, een boek van de joods-Italiaanse chemicus en schrijver Primo Levi (1919-1987) over zijn ervaringen in vernietigingskamp Auschwitz tijdens de Tweede Wereldoorlog.

‘Tijdens mijn gevangenschap voelde ik, in weerwil van de honger, de kou, de slaag, de uitputting, het sterven van steeds meer metgezellen, de eeuwige chaos en wanorde, een sterke behoefte om te vertellen hoezeer ik leefde. Ik wist dat mijn hoop op redding oneindig klein was, maar ik wist ook dat ik, mocht ik overleven, mijn verhaal móest vertellen. Dat was het minste wat ik kon doen. Het navertellen, getuigenis afleggen, dat was een doel om voor te overleven. Niet leven én vertellen, maar om te vertellen. In Auschwitz besefte ik al dat ik de meest wezenlijke ervaring van mijn leven doormaakte.’ (Uit: Is dit een mens, Primo Levi, 1947)

Het stuk ging in Italië in première en is achtereenvolgens te zien geweest in Polen, Oostenrijk, Rusland,  Duitsland en Tsjechië.

PRIMO is een initiatief van de Zweeds/Deense acteur Jacob Olesen | Regie: Giovanni Calò | Acteur: Jacob Olesen | Producent: Enrico Carretta 

Primo Levi

Locatie:

Uilenburgersjoel
Nieuwe Uilenburgerstraat 91
1011 LM Amsterdam

Aanvang:

20.00 uur (de zaal opent om 19.30 uur)

Taal:

Italiaans met Nederlandse boventiteling

Prijs:

Eersterangs-tickets: €25 Inclusief koffie/thee en een drankje achteraf
Tweederangs-tickets: €17,50 Inclusief koffie/thee en een drankje achteraf
Museumkaart/Vriendenpas niet geldig

Online Ticketshop

 

This site is also available in English.