Première documentaire: Auschwitz, ons verhaal

Donderdag 31 maart, 14:00-16:30

Auschwitz, ons verhaal

Tijdens de première van de nieuwe documentaire over Auschwitz, ons verhaal, spreken getuigen uit Nederland en België over hun ervaringen tijdens de jaren 1941-1945. De documentaire zal worden ingeleid door Frédéric Crahay en Herman Teerhöfer. 

Aan het woord zijn zes mensen die één ding gemeen hebben; zij werden als Jood naar Auschwitz gedeporteerd en vertellen het na. Max Hamburger, Thérèse Granek, Nelly Basch, Régine Beer, Bloeme Evers en Dov Nasch vertellen over hun deportatie naar Auschwitz en de moeilijke terugkeer naar het leven nadien. In de documentaire laat de overlevende gevangenen hun persoonlijke verhaal vertellen alsof ze recht tegenover je zitten. Het is hun persoonlijke oorlogsgeschiedenis en zo wordt het verhaal van transport tot bevrijding duidelijk. De Duitsers behandelden hen als vee en die ontmenselijking weten zij heel persoonlijk over te brengen. Hoe blijf je mens en waar putten zij kracht uit?

De documentaire is een samenwerking tussen Stichting Auschwitz uit België en Smolinski Foundation uit Nederland.

       

 

Locatie: 
Auditorium
Joods Museum 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Entreeticket JCK + €5
Datum: donderdag 31 maart 
Tijd: 14:00-16:30

Tickets

  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering (toegangsbewijs JCK zit hierbij inbegrepen).
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement.
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree.

In het museum en tijdens het evenement zijn de coronamaatregelen van toepassing volgens het protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek van de museumvereniging. Deze kunt u vinden op de website: https://jck.nl/nl/open.

This site is also available in English.