Herdenking – Hollandsche Schouwburg

Openstelling Hollandsche Schouwburg voor individueel herdenken

dinsdag 4 mei, 12:00-17:00

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kan de herdenking op 4 mei geen doorgang vinden. De Nationale Dodenherdenking in de Hollandsche Schouwburg wordt daarom op een andere manier gemarkeerd. Om toch gelegenheid te geven om op persoonlijke en individuele wijze te herdenken is het mogelijk de Hollandsche Schouwburg op 4 mei tussen 12:00 uur en 17:00 uur te bezoeken. Reserveren is hiervoor niet nodig. 

Daarnaast is er een speciale webpagina voor de herdenking op de website van het JCK. Op bescheiden manier biedt deze webpagina een aanvulling op de Nationale Herdenking op de Dam, zoals die door de NOS live zal worden uitgezonden. Op 4 mei vind u het Kaddiesj en het Jizkor, de joodse gebeden, op de JCK-webpagina. 

Elk jaar, tijdens de Nationale Dodenherdenking herdenken wij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Vanaf kort na de ingebruikname van de Hollandsche Schouwburg als monument in 1962, wordt er jaarlijks een herdenkingsbijeenkomst op 4 mei georganiseerd. Tegenwoordig gebeurt dat door het Joods Cultureel Kwartier in samenwerking met de Vrienden van de Plantage, de buurtvereniging van de Plantage-Weesperbuurt en de IVKO-school.

Locatie: 
Hollandsche Schouwburg
Plantage Middenlaan 24
1018 DE Amsterdam

Datum: dinsdag 4 mei 
Tijd: 12.00-17.00

This site is also available in English.