Open Joodse Huizen | Winterswijk

dinsdag 4 mei, 12.00

Elk jaar rond 4 mei worden tijdens Open Joodse Huizen | Huizen van Verzet herdenkingen georganiseerd door heel Nederland. Vertellers, bezoekers en bewoners delen verhalen in huizen waar mensen woonden en werkten tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog.

Ook dit jaar zal Open Joodse Huizen | Huizen van Verzet online plaatsvinden. Op 3 en 4 mei 2021 worden er op 13 adressen livestreams uitgezonden.Voorgevel van de goedlopende kledingzaak van Mirjam Schwarz’ opa Jos in het centrum van Winterswijk.

Als haar ouders in de jaren negentig naar een bejaardentehuis vertrekken, stuit Mirjam Schwarz bij het opruimen van het ouderlijk huis op een grote hoeveelheid fotoalbums en documenten. Zo wordt ze geconfronteerd met datgene waar haar ouders thuis zelden over spraken. Via foto’s, brieven, een dagboek en andere documenten krijgt ze stap voor stap inzicht in het onthutsende verhaal van haar familie, van de joodse gemeenschap in Winterswijk en met name van haar tante Thea Windmuller en Thea’s grote liefde, de Duits-joodse vluchteling Wolfgang Maas.

Dit evenement is te volgen via een livestream op de Open Joodse Huizen facebook pagina

 

This site is also available in English.