Online | Workshop poëzie schrijven met Gershwin Bonevacia

zondag 25 april en zondag 2 mei, 14:30 -16:00

Dit evenement stond aangekondigd voor 7 en 14 maart. Door omstandigheden is deze tweedelige workshop verplaatst naar 25 april en 2 mei. 

In de tentoonstelling Een graf in de wolken staat het gedicht Todesfuge van de joods-Roemeense dichter Paul Celan centraal. Poëzie is een eeuwenoude kunstvorm die onverminderd in de belangstelling staat: een nieuwe lichting jonge dichters laat van zich horen en er zijn steeds meer poëziewedstrijden en -festivals. Tijdens deze tweedelige workshop onder leiding van Amsterdamse stadsdichter Gershwin Bonevacia, leer je de fijne kneepjes van de dichtkunst en ervaar je het proces van het schrijven van een gedicht van A tot Z. 

Gershwin Bonevacia is schrijver en sinds maart 2019 de stadsdichter van Amsterdam. Bonevacia werkt als dichter en schrijver samen met organisaties zoals TedX, BOA en het Van Gogh Museum. Daarnaast schrijft hij in zijn rol als stadsdichter elke maand een artikel in het Parool. In 2017 bracht hij zijn eerste dichtbundel uit. In het voorjaar van 2021 verschijnt zijn nieuwe dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang. Bonevacia geeft als dichter op filosofische en speelse wijze vorm aan onderwerpen als de stad, onderwijs en het verleden. 


Locatie: 
Microsoft Teams (link wordt gedeeld via e-mail) 

Toegang: €15
Datum: zondag 25 april en zondag 2 mei 
Tijd: 14.30-16.30
Taal: Nederlands 
 

Tickets

Restitutie van tickets is niet mogelijk. 

This site is also available in English.