Portugese Synagoge - Nationaal Holocaust Museum i.o. - Joods Historisch Museum

Museumnacht 2019

Zaterdag 2 november 2019, 19.00 – 02.00

De verschillende locaties van het Joods Cultureel Kwartier openen tijdens de Museumnacht hun deuren met swingende, schitterende en ingetogen programma’s. 

Geniet in de Portugese Synagoge van muziek bij kaarslicht en van de falafel-  en wijnbar. Al je vragen over het jodendom kun je stellen bij de Vraagbaak. 

Alles glittert in het Joods Historisch Museum. Luister naar de ruwe diamanten van de Amsterdamse muziekscene in het museumcafé of volg een flitslezing door de tentoonstelling Amsterdam Diamantstad. Laat jezelf met diamantjes versieren door de glitterartiesten van Nomadic Sparkle of knutsel een diamant zo groot als je vuist in het Kindermuseum.

In het Nationaal Holocaust Museum staat traumaverwerking centraal. Bij het inloopspreekuur van de Culturele Apotheek is er ruimte voor reflectie, troost en een indringend consult, met als medicijn een ‘dikke pil’ van poëzie of proza. Ook kun je bijdragen aan een gezamenlijk kunstwerk over het Joods Verzet. Creatief collectief Lima Limo presenteert een vol programma over trauma en traumaverwerking, de studio’s boven het Nationaal Holocaust Museum staan voor je open. 

Klik op de locatie voor het volledige programma:

Joods Historisch Museum  

Portugese Synagoge  

Nationaal Holocaust Museum i.o.  

Tijd: 19.00-02.00

Tickets  
 

This site is also available in English.