Livestream | Online opening Waterlooplein

Donderdag 1 oktober 2020, 18.00-18.30

Op 1 oktober om 18:00 uur opent burgemeester van Amsterdam Femke Halsema de tentoonstelling Waterlooplein. De buurt binnenstebuiten. Dit evenement wordt de allereerste online opening in het Joods Historisch Museum. Natuurlijk hadden we je het liefst in het museum uitgenodigd, maar vanwege corona is dat nu niet mogelijk.

Daarom is de online opening alléén digitaal te volgen via deze pagina of via de JCK Facebook-pagina, op 1 oktober vanaf 18.00! Bekijk alvast de video hieronder voor een klein voorproefje! Onder de video vind je de livestream!

Over de tentoonstelling

Vanaf 2 oktober is in het Joods Historisch Museum een uitgebreide tentoonstelling te zien over de Waterloopleinbuurt, het hart van de voormalige Jodenbuurt in Amsterdam. Stap voor stap ontrafelen we in deze tentoonstelling het verhaal van dit iconische plein, de omliggende straten en zijn bewoners. Wie woonden hier? Hoe kwamen ze hier terecht? En hoe leefden ze? Antwoorden op deze vragen werden in de jaren 80 van de vorige eeuw onder meer onder de grond gevonden, bij opgravingen voorafgaand aan de bouw van het stadhuis-muziektheater. Zo keert het Joods Historisch Museum de buurt binnenstebuiten. De tentoonstelling is te zien tot en met 28 februari 2021.

This site is also available in English.