Livestream | Jews of Colour

donderdag 15 juli, 20.00-21.30

In de tentoonstelling Zijn joden wit? buigt het Joods Cultureel Kwartier zich over de vraag waar joden zich bevinden op het spectrum van de huidige identiteits- en representatiepolitiek. Worden zij gezien als daders of slachtoffers? Bevoorrecht of benadeeld? Hoe zien zij dat zelf? En hoe zien anderen hen? Deze tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met gastconservatoren Gideon Querido van Frank, Lievnath Faber en Anousha Nzume. 

Joden van kleur nemen in dit debat een bijzondere en intersectionele positie in. Hoewel er legio joden van kleur zijn is het in de joodse gemeenschap een onderbelichte groep. Tijdens het eerste deel van de avond wordt in een intieme setting gesproken over joden van kleur binnen de joodse gemeenschap. Wat is hun positie binnen deze gemeenschap en hoe kijken ze hier zelf naar? Hoe zien zij hun joodse identiteit? Hoe verhouden zij zich tot de gemeenschappen van kleur? Het tweede deel van de avond draait om een performancetekst van Rebecca Ajnwojner waarin de positie van joden van kleur vanuit een theoretische invalshoek wordt bekeken. 

Gastconservator Anousha Nzume leidt de gesprekken tijdens deze avond. De verschillende gasten zijn Dinah de Riquet-Bons (LGBTQI +- /translobbyist, HIV-, AIDS- en sekswerkactivist), Maria Elena Cuartas (strategisch adviseur Gemeente Amsterdam), Galitta Tassa (muziek- en stemartieste en vertelster), Rebecca Ajnwojner (dramaturg) en Dakota J.K. Alex (schrijver). 

I.s.m. Goethe Institut Amsterdam

Goethe Institut Niederlande


Locatie: 
Livestream (link wordt gedeeld via e-mail) 

Toegang: €5
Datum: donderdag 15 juli
Tijd: 20.00-21.30
Taal: Nederlands & Engels 
 

Tickets

Restitutie van tickets is niet mogelijk. 

Foto © Milan Vermeulen

This site is also available in English.