Life. Oh Life. Een lifestyle opera door theatergezelschap Club Gewalt

Zondag 3 april, 19.00-21.00 uur

Heinz Keijzer was lid van een gezelschap dat ‘agitprop-theater’ maakte, een theatervorm waarbij het publiek met ‘agitatie’ en ‘propaganda’ werd aangezet tot politiek bewustzijn. Met de voorstelling Life. Oh Life. Een lifestyle opera van Club Gewalt trekken we het maatschappelijk geëngageerde theater naar 2021. Het verzamelen van spullen staat daarbij centraal. 

Life. Oh Life. Een lifestyle opera
Des’ree zei het al: “Life, oh life, oh life, oh life, doo, doot doot doo.” De ijskappen smelten, de rijken worden rijker, dieren knagen in hokjes aan hun eigen tumoren, en nog plaatst de mens zichzelf boven alles. Het leven, wat moet je ermee? Hoe geef je betekenis en zin aan het leven als je vastloopt in een clusterfuck van idealen, mindful zijn, mindfulness consumeren via een app op je telefoon en dit etaleren op Instagram?

Club Gewalt is vastgelopen in een giftige mix van ecologisch trauma, kapitalisme-moeheid en millennial-stress en there is no fucking way out. Dus gaat Club Gewalt de sauna in. In een lifestyle opera probeert Club Gewalt het ultieme nirvana te bereiken met de dingen om hen heen. Mindfulness, maar dan met spullen.

Club Gewalt wordt een met zijn Rituals douchegel, Fairphone, pannenkoekenplant, vintage koffietafeltje, Harari boekencollectie en ge-recyclede Freitag rugzak. In een wellnesscenter bezingt Club Gewalt zijn eigendommen tot mantra’s, om zo de hiërarchie tussen zichzelf en de dingen op te heffen. Want Life, oh Life.

Locatie: 
Uilenburgersjoel
Nieuwe Uilenburgersjoel 91
10 LM Amsterdam

Toegang: €15,-
Datum: zondag 3 april
Tijd: 19.00 – 21.00

Tickets

Restitutie van tickets is niet mogelijk. 

  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering en een coronatoegangsbewijs (QR-code) op papier of smartphone (via de CoronaCheck-app van het Ministerie van VWS).
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement.
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe is aanwezig bij de entree.

In het museum en tijdens het evenement zijn de coronamaatregelen van toepassing volgens het protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek van de museumvereniging. Deze kunt u vinden op de website: https://jck.nl/nl/open.

This site is also available in English.