Menu
Evenement – Nationaal Holocaust Museum

Lezing: Thom Hoffman

Zondag 24 maart 12.00 tot 13.30 uur

Thom Hoffman speelde een van de hoofdrollen in de film Zwartboek en heeft daarnaast in binnen- én buitenland meer dan 75 speelfilms en tv-series gespeeld. In 2016 nam hij de rol van Otto Frank op zich in de musical Je Anne. Verder is hij actief als fotograaf en documentairemaker.

In een tijd waarin de generatie die de Tweede Wereldoorlog zelf heeft meegemaakt uitsterft, en de maatschappij steeds meer gericht is op visuele media, lijken films een steeds grotere rol in ons begrip van de oorlog in te nemen. 

In het kader van de tentoonstelling De Jodenvervolging in foto’s gaat Hoffman daarom in op hoe nationale en internationale films bijdragen aan de historische beeldvorming van de Jodenvervolging. Tijdens de lezing worden er fragmenten uit verschillende Nederlandse speelfilms vertoond, van De Soldaat van Oranje tot aan De Bankier van het Verzet. 
Op welke manier wordt de Holocaust gepresenteerd in films en in hoeverre wordt ons begrip van de oorlog hierdoor bepaald? Welke problemen ontstaan er als het voor de kijker lastig te bepalen is wat nou feit en fictie is? Hoffman zal zijn eigen visie geven op de vertoonde fragmenten.

Locatie
Nationaal Holocaust Museum i.o.
Plantage Middenlaan 27
1018 DB
Amsterdam

Toegang: Gratis op vertoon van entreebewijs voor het Joods Cultureel Kwartier
Tijd: 12.00-13.30 uur

 

Aanmelden

This site is also available in English.