Lezing door Theresia Ziehe

zondag 10 oktober, 14.30-15.30 uur

Voor het bijwonen van dit evenement is een coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig.

Lezing over het leven en werk van Fred Stein en zijn tijdgenoten door Theresia Ziehe, conservator fotografie van het Jüdisches Museum Berlin. Het veelzijdige en uitgebreide oeuvre van Fred Stein omvat naast portretten ook straatgezichten van Parijs en New York. Beide steden hebben een belangrijke betekenis in de geschiedenis van de fotografie en zijn nauw verbonden met de ballingschapservaring van verschillende kunstenaars. Ziehe zal het werk van Fred Stein vergelijken met dat van zijn tijdgenoten Robert Capa, André Kertész, Ilse Bing, Lewis Hine en Berenice Abbott, en de overeenkomsten en verschillen in hun biografieën belichten. 

Let op: deze lezing wordt in het Engels gegeven. 

Locatie
Auditorium
Joods Historisch Museum 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Entreeticket JCK + €5
Datum: zondag 10 oktober
Tijd: 14.30-15.30
Taal: Engels 
 

Tickets

  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering (toegangsbewijs JCK zit hierbij inbegrepen) en een coronatoegangsbewijs (QR-code) op papier of smartphone (via de CoronaCheck-app van het Ministerie van VWS).
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement.
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree.

In het museum en tijdens het evenement zijn de coronamaatregelen van toepassing volgens het protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek van de museumvereniging, deze kunt u vinden op de website: https://jck.nl/nl/open

This site is also available in English.