Themamiddag

Klimaatcrisis en ecologie

zondag 13 maart, 14:30-16:00

De Dode Zee krimpt in een hoog tempo door menselijke inmenging. In het werk van Sigalit Landau, te zien in de tentoonstelling Between Worlds, spelen de Dode Zee en de rol van de mens in zijn teloorgang een belangrijke rol. Tijdens deze themamiddag gaan we in op de vraag hoe kunst, verbeelding en poëzie een rol kunnen spelen in ecologie en de klimaatcrisis. Laura van Rutten, oprichtster van Het Klimaatmuseum, gaat in gesprek met dichter Bart Vonck en kunstenares India Rose Klap. Na dit gesprek wordt het Klimaatmakers- spel gespeeld, waarmee getracht wordt tot nieuwe en creatieve ideeën te komen. 

Bart Vonck (Brussel) is klimaatdichter. Zijn cyclus Droogtevrees verscheen in de bundel klimaatpoëzie Zwemlessen voor later (2020).

India Rose Klap (Amsterdam) kookt, schrijft en maakt van alles om de wereld een beetje duurzamer te maken. Tijdens deze middag geeft ze ons een heuse portie ‘food for thought’. 

Dit evenement is georganiseerd in samenwerking met Het Klimaatmuseum, een pop-upmuseum over klimaatverandering. Samen met creatievelingen en kunstenaars organiseert Het Klimaatmuseum vernieuwende, inspirerende en prikkelende projecten over de klimaatcrisis.

Locatie: 
Auditorium
Joods Museum 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Entreeticket JCK + €5
Datum: zondag 13 maart
Tijd: 14:30-16:00

Tickets

  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering (toegangsbewijs JCK zit hierbij inbegrepen).
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement.
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree.

In het museum en tijdens het evenement zijn de coronamaatregelen van toepassing volgens het protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek van de museumvereniging. Deze kunt u vinden op de website: https://jck.nl/nl/open.

This site is also available in English.