Menu
Evenement

Kabbala Festival

Zondag 2 juni 2019 11.00 tot 17.00

Maak kennis met kabbala tijdens deze inspiratiemiddag in het Joods Historisch Museum. Verspreid door het museum zijn er lezingen, workshops, rondleidingen en vragensessies die u meenemen in de joodse mystiek.  

Van 12:00 – 16:00 kunt u terecht in het Museumcafé voor allerlei doorlopende activiteiten, die verschillende aspecten van de kabbala belichten. Lisa de Goffau en Joanne Boerema zullen in het Museumcafé van 12:00 – 14:00 alle vragen beantwoorden die u maar kunt bedenken over de kabbala. Daarnaast is het mogelijk om bij handlezeres Julia Quist van Karmalijn uw hand laten lezen. Handen zijn de spiegels van zowel ziel en lichaam. Julia Quist werkt met een intekenlijst, waar u zich op de dag zelf kunt inschrijven. De hele middag kunt u kleur geven aan uw eigen levensboom, door uw levensboom in te kleuren aan de tekentafel. 

Hieronder vindt u het programma van de dag. Let op: voor sommige lezingen en workshops is een reserving verplicht. 

Programma:
11:15 – 12:15 Introductie Art Based Learning
Roumayne Schepers van Leren van Kunst neemt u mee door de Kabbala tentoonstelling aan de hand van de Art Based Learning methodiek. Dit is een waardevolle en beproefde methode om aandacht te besteden aan jezelf, tot nieuwe inzichten te komen en je creatieve vermogen te stimuleren. Hoe? Door te kijken naar kunst. Echt zien. Langer kijken. Door te associëren, te fantaseren, uzelf te verplaatsen in het kunstwerk. En door die ervaring weer te verbinden met uw persoonlijke vraag. 

Aanmelden voor dit onderdeel:

Aanmelden

Programma:
11.30 - 12.30 Interview Geert Kimpen door Chantal Suissa-Runne

kabbala
 
Geert Kimpen, schrijver van de bestseller De kabbalist, wordt geïnterviewd door Chantal Suissa-Runne over de totstandkoming van het boek, de betekenis die kabbala voor hem heeft gekregen en waar kabbala allemaal in terug te vinden is. 

Aanmelden voor dit onderdeel:

Aanmelden

12.45 – 13.30 Instaprondleiding door de tentoonstelling
Aanmelden niet nodig. 

14.00 – 15.30 Workshop Levende Letters door Marcella Levie

foto

Volgens de kabbala hebben de Hebreeuwse letters geheime krachten en maken zij deel uit van het scheppingsproces. Levende Letters, of Otiyot Chayot, is een serie bewegingen, gebaseerd op het Hebreeuwse alfabet. Door het maken van deze bewegingen kom je in contact met de diepere betekenis van de letter en de helende kracht van je lichaam. De bewegingen zijn niet moeilijk. Iedereen kan het en het is heerlijk om te doen. Met de letters vormen we woorden en gebeden uit de joodse liturgie. 
Voor deze workshop wordt aangeraden om gemakkelijk zittende kleding te dragen. 

Dit onderdeel is helaas volgeboekt.

14.30 – 15.15 Instaprondleiding door de tentoonstelling
Aanmelden niet nodig. 

16.00 - 16.45 Instaprondleiding door de tentoonstelling
Aanmelden niet nodig. 

Verdere informatie over het programma volgt. Houd de website in de gaten. Luister ook naar de podcast van het Joods Cultureel Kwartier, met een speciale aflevering over de kabbala.

Locatie
Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Gratis op vertoon van entreebewijs voor het Joods Cultureel Kwartier
Tijd: 11.00-17.00 uur


 

This site is also available in English.