Evenement

Kaarslichtconcert: Sacha van Ravenswade

Donderdag 29 oktober 2020 - 20.00 tot 21.00 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Tenorzanger Sacha van Ravenswade is gespecialiseerd in zowel synagogale liederen als opera.

Voor dit concert heeft Van Ravenswade een selectie gemaakt van chazanoet (synagogale liederen). Wat daarbij bijzonder is: sommige van de liedteksten zijn in het Ladino, de taal van joden uit Spanje en Portugal. Het concert wordt afgewisseld met operaliederen in het Italiaans.

Sacha van Ravenswade (1989) begon op zijn zestiende de opleiding tot chazan (voorzanger in de synagoge) en is nu opper-chazan in de Raw Aron Schuster Synagoge in Amsterdam-Zuid. Daarnaast studeert hij klassieke zangkunst bij tenor Marcel Reijans. Voor dit concert in de Portugese Synagoge wordt hij begeleid door pianist Marc Wielart (1990).

Uitvoerenden

Sacha van Ravenswade, tenor
Marc Wielart, piano

Concert in tijden van corona

Conform de maatregelen die zijn afgekondigd door de Rijksoverheid, worden voor dit concert maximaal 100 kaarten verkocht. In de Portugese Synagoge is voldoende ruimte om dat aantal bezoekers op 1,5 meter afstand te placeren. Uiteraard hoeven personen uit een huishouden die afstand niet te houden.

Locatie

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
Amsterdam

Tijd

20.00 uur (deuren open 19.30 uur)

Kaarten

€16 (Museumkaart niet geldig)

Ticketshop

Foto: Peter van Beek

This site is also available in English.