Menu
Evenement

Kaarslichtconcert: Rembrandt Frerichs Trio + David Kweksilber

Donderdag 28 februari 2019 - 19.30 tot 20.30 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Deze vier musici schakelen moeiteloos tussen jazz en klassiek, met een speelplezier dat onvermijdelijk overslaat op het publiek.

Het Rembrandt Frerichs Trio is al jaren op tournee door binnen- en buitenland, met hun combinatie van jazz, klassieke muziek en muziek uit het Midden-Oosten. Door de bouwstenen uit deze tradities opnieuw te ordenen creëren ze hun composities en improvisaties, met sfeervolle, ‘filmische’ muziek als resultaat.

David Kweksilber sluit daar perfect bij aan, omdat ook hij zowel klassiek als jazz speelt, bijvoorbeeld met het gerenommeerde Asko|Schönberg en zijn eigen David Kweksilber Big Band.

In het programma voor de Portugese Synagoge verwerken zij ook muziek van een aantal Nederlandse joodse componisten.

Rembrandt Frerichs Trio

Rembrandt Frerichs – piano
Tony Overwater – contrabas
Vinsent Planjer – percussie

Speciale gast: David Kweksilber – saxofoon, klarinet

Locatie

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
1011 RD Amsterdam

Aanvang

19.30 uur (deuren open vanaf 19.00 uur)

Kaarten

€16

Online ticketshop

Extra: diner en concert bij kaarslicht

Combineer dit kaarslichtconcert met een driegangendiner in Restaurant-Café In de Waag op de Nieuwmarkt. Het maandmenu (niet koosjer) is bereid met seizoensproducten. Het restaurant is gevestigd in het karakteristieke Waaggebouw uit 1488 en wordt net als de Portugese Synagoge verlicht door honderden kaarsen. Kaarten voor het diner en concert samen kosten €49.

Tickets diner en concert

This site is also available in English.