Evenement

Kaarslichtconcert: Oleg Fateev & Oene van Geel + Charlotte Basalo Vázquez

Donderdag 22 juni, 19.30 - 20.30 uur

Een aantal keer per jaar zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Op 22 juni speelt het duo Oleg Fateev en Oene van Geel voor het eerst samen met violist Charlotte Basalo Vázquez.

Charlotte Basalo Vázquez was jarenlang eerste violist van het Dostojevski Quartet en speelt nu bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en Pynarello. Fateev en Van Geel spelen al vele jaren samen en daarbij weten ze warmbloedige muziek te combineren met speelse frisheid. Wat ze ook spelen, de muziek vertelt altijd een verhaal. Zoals ze zelf zeggen: ‘Daar waar de wind huilt en onstuimig danst weten we elkaar te vinden.’

Fateev groeide op in Moldavië en is een virtuoos op de bajan, de Russische variant van de knopaccordeon. Zijn muzikale wereld rijkt van Balkanmuziek tot Bach, van de Russische tango naar de rijke Zuid-Amerikaanse muziektraditie. Van Geel groeide ook op met Balkanmuziek, met klezmer en folk, en dook later o.a. in de jazz en Indiase muziek.

Uitvoerenden
Charlotte Basalo Vázquez – viool
Oleg Fateev – bajan (knopaccordeon)
Oene van Geel – vijfsnarige viool, cello

Locatie
Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
Amsterdam

Aanvang
19.30 uur (deuren open 19.00 uur)

Tickets

Foto’s: Fred Polet, Paul Janssen, Foppe Schut

Let op: Voordeelkaarten zijn niet geldig voor dit evenement

This site is also available in English.