Evenement

Kaarslichtconcert: Jacques Thibaud Ensemble

Donderdag 30 november 19.30 - 20.30 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Op 30 november speelt het Jacques Thibaud Ensemble muziek van componisten die in de Tweede Wereldoorlog zijn vervolgd of vermoord.

Let op: er is geen verwarming in de synagoge; kleedt u zich warm aan!

Op het programma staat het werk van drie joodse componisten wier werk ten onrechte in de vergetelheid is geraakt. Paul Hermann (1902-1944) en Leo Smit (1900-1943) lieten beiden een klein maar veelbelovend oeuvre na toen zij respectievelijk in Toulouse en Amsterdam werden opgepakt en later vermoord. Later dit jaar wordt nieuw opgenomen muziek van Paul Hermann uitgebracht; het complete werk van Leo Smit (op 4 cd’s) is in 2000 verschenen.

Richard Stöhr (1874-1967) had als docent in Wenen veel studenten onder zich die later beroemd zouden worden, tot hij als jood werd ontslagen. Na de Oostenrijkse Anschluss verhuisde Stöhr naar Amerika, waar hij zijn baan in Philadelphia opnieuw niet zeker was en eindigde met een bescheiden aanstelling in Colchester, Vermont. Zijn werk is recentelijk herontdekt en krijgt nu steeds meer belangstelling.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met de Leo Smit Stichting.

Uitvoerenden: Eleonore Pameijer (fluit), Burkhard Maiß (viool), Bogdan Juanu (cello), Andrei Banciu (piano)

Locatie: Portugese Synagoge
Tijdstip: Deuren open 19.00, aanvang concert 19.30, einde 20.30
Kaarten: €14,50 – Museumkaart niet geldig

Online ticketshop

(Kies voor de algemene concertticket met de titel 'Candlelight Concert at the Portuguese Synagogue'.)


leo smit stichting

This site is also available in English.