Evenement

Kaarslichtconcert: Haytham Safia Qu4rtet

21 juni 20.00 - 21.00 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Het kwartet van Haytham Safia zorgt voor een versmelting van westerse en oosterse muziektradities.

Online ticketshop

N.B. In tegenstelling tot wat op sommige tickets vermeld staat, begint het concert om 20.00 uur.

Onlangs signaleerde de Volkskrant het al: ‘Er lijkt een oriëntaalse wind te waaien door de Nederlandse concertzalen,’ waarbij het Haytham Safia Qu4rtet als eerste voorbeeld werd genoemd. Inderdaad toert het ensemble langs schouwburgen en theaters met muziek waarin de oed (een Arabische luit) van Haytham Safia een centrale plek inneemt.

Safia is geboren in Kafr Yasif, een Arabisch dorp in het noorden van Israël, woont al zo’n 15 jaar in Nederland en is onderdeel van meerdere muzikale projecten, waarin hij telkens de cross-culturele uitdaging opzoekt. Voor zijn Qu4rtet heeft de oedspeler een diverse groep musici om zich heen verzameld, met de klassiek geschoolde Hanneke Ramselaar en Eva van de Poll op hobo en cello, en de uit Soedan afkomstige percussionist Osama Meleegi.

Het Haytham Safia Qu4rtet heeft twee albums uitgebracht: Promises (2007) en Fresh Moods (2015). In 2015 speelde Haytham Safia met het Residentie Orkest en in 2016 speelde het Qu4rtet op het festival WoNDeRFeeL.

Bezetting

Haytham Safia, oed
Osama Meleegi, percussie
Eva van de Poll, cello
Hanneke Ramselaar, hobo

Video

Locatie: Portugese Synagoge, Mr. Visserplein 3, Amsterdam
Tijdstip: Deuren open 19.30, aanvang concert 20.00, einde 21.00
Kaarten: €14,50 – Museumkaart niet geldig – Gratis voor leden van We Are Public

Online ticketshop

Extra: diner en concert bij kaarslicht

Combineer dit kaarslichtconcert met een driegangendiner in Restaurant-Café In de Waag op de Nieuwmarkt. Het maandmenu (niet koosjer) is bereid met seizoensproducten. Het restaurant is gevestigd in het karakteristieke Waaggebouw uit 1488 en wordt net als de Portugese Synagoge verlicht door honderden kaarsen. Kaarten voor het diner en concert samen kosten €49.

 

This site is also available in English.