Evenement

Kaarslichtconcert: Grachtenfestival

Donderdag 17 augustus 20.00 tot 21.00 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Speciaal voor het Grachtenfestival spelen jazzmusici Jesse van Ruller en Gidon Nunes Vaz samen een concert.

Logo Grachtenfestival

De combinatie van gitaar en trompet komt niet vaak voor, maar het zorgt voor een harmonische en ritmische vrijheid waarvan Jesse van Ruller en Gidon Nunes Vaz gretig gebruik maken. Bestaand werk van o.a. Joe Henderson, Jerome Kern, Dizzy Gillespie en Kenny Dorham is nog niet eerder op deze manier ten gehore gebracht.

Jesse van Ruller (1972) staat tot ver buiten Nederland bekend als een van de beste hedendaagse jazzgitaristen. In 1995 won hij de Thelonious Monk Award in Washington, hetzelfde jaar dat hij cum laude afstudeerde aan het Hilversums Conservatorium. In de jaren daarna trad hij onafgebroken op met bekende internationale artiesten en orkesten.

Gidon Nunes Vaz (1991) speelt trompet en bugel, en studeerde in 2015 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelt al jaren in de Nederlandse jazz-scene, in zijn eigen Gidon Nunes Vaz Sextet en als sideman in andere formaties.

Locatie: Portugese Synagoge
Tijdstip: Deuren open 19.30, aanvang concert 20.00, einde 21.00
Kaarten: €16,00 – Museumkaart niet geldig

Online ticketshop

Op de avond van het concert zelf zijn er tussen 19.30 en 20.00 uur ook nog kaarten verkrijgbaar aan de kassa van de Portugese Synagoge.

This site is also available in English.