Evenement

Kaarslichtconcert: Ernst Reijseger en Harmen Fraanje

Donderdag 19 december 2019

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Ernst Reijseger en Harmen Fraanje geven nieuwe dimensies aan de klassieke duobezetting van cello en piano.

Ernst Reijseger en Harmen Fraanje zijn uitgenodigd op verzoek van kunstenaar Eli Content, aan wie een grote overzichtstentoonstelling is gewijd in het Joods Historisch Museum. De cellist en pianist zijn te omschrijven als muzikale evenbeelden van Content, aangezien ook zij voortdurend op zoek zijn naar vernieuwing en verrassing binnen hun medium.

De klassieke duobezetting van cello en piano wordt door Reijseger en Fraanje ontdaan van het historisch gewicht. Ze laten nieuwe muzikale werelden ontstaan waarin elementen van klassiek, jazz en niet-westerse muziek herkenbaar zijn, met één belangrijk uitgangspunt: echte communicatie.

Ernst Reijseger heeft de muziek verzorgd voor negen films van Werner Herzog en won onlangs de Werner Herzog Award.

Let op! Er is in de Portugese Synagoge geen verwarming, dus kleed u warm aan.

Locatie

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
1011 RD Amsterdam

Aanvang

19.30 (deuren open 19.00)

Kaarten

€16,00

TICKETSHOP

Diner + Concert

Combineer dit kaarslichtconcert met een driegangendiner in restaurant-café In de Waag, op de nabijgelegen Nieuwmarkt. Het maandmenu is bereid met seizoensproducten. Het restaurant is gevestigd in het karakteristieke Waaggebouw uit 1488 en wordt net als de Portugese Synagoge verlicht door honderden kaarsen. (Het maandmenu is niet koosjer.)

Tickets diner + concert

This site is also available in English.