Evenement

Kaarslichtconcert: De Hongaarse muzikale avant-garde

Donderdag 6 juli 2017 20.00 tot 21.00

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge.  Het concert van 6 juli staat in het teken van de muzikale avant-garde uit Hongarije, met muziek van onder anderen Béla Bartók en György Ligeti.

Dit concert sluit aan bij de tentoonstelling Van fauvisme tot surrealisme. Joodse avant-gardekunstenaars uit Hongarije, die van 29 mei t/m 24 september in het Joods Historisch Museum te zien is. Pianiste Valentina Tóth en saxofonist Peter Vigh zijn allebei Nederlandse musici met Hongaarse wortels, die speciaal voor deze gelegenheid samen optreden.

Uitvoerenden
Valentina Tóth (1994) studeerde piano in Den Haag, behaalde haar bachelor in Brussel, waar ze momenteel aan haar master werkt. Vanaf haar twaalfde speelt ze concerten in binnen- en buitenland. In 2013 kwam haar album Hungarian Horizon uit, met muziek van Zoltán Kodály en Béla Bartók. Sinds 2015 is zij de vaste pianist in het tv-programma De tiende van Tijl.

Peter Vigh (1987) studeerde saxofoon in Amsterdam, waar hij zijn master cum laude behaalde, naast een studie compositie. Hij is altsaxofonist, arrangeur en componist van het Berlage Saxophone Quartet, dat in 2014 in de Portugese Synagoge een concert speelde. Daarnaast speelt hij in diverse andere formaties en heeft een groeiende praktijk als componist.

Locatie: Portugese Synagoge
Tijdstip: Deuren open 19.30, aanvang concert 20.00, einde 21.00
Kaarten: €14,50 – Museumkaart niet geldig

Kaarten zijn hier te koop of aan de kassa van de Portugese Synagoge en het Joods Historisch Museum.

This site is also available in English.