Menu
Evenement

Kaarslichtconcert: Carolyn Enger

Donderdag 28 maart 2019 - 20.00 tot 21.00 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. De Amerikaanse pianist Carolyn Enger staat bekend om haar bedachtzame, gevoelige en expressieve spel.

De recitals van Carolyn Enger gaan altijd over meer dan de muziek alleen; ook de ontstaansgeschiedenis is belangrijk voor de stukken die zij uitkiest. Zo heet haar laatste programma Mischlinge Exposé, met muziek van componisten die door het naziregime werden beschouwd als halfjoden, zoals ook Carolyns vader, Horst Enger.

In de Portugese Synagoge speelt zij een selectie uit dat programma, naast muziek van andere joodse componisten uit zowel Amerika als Europa: broer en zus Mendelssohn, Eisler, Bernstein, Mahler, Schönberg, Zemlinsky en Copland.

Locatie

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
1011 RD Amsterdam

Aanvang

20.00 uur (deuren open vanaf 19.30 uur)

Kaarten

€16

Online ticketshop

Extra: diner en concert bij kaarslicht

Combineer dit kaarslichtconcert met een driegangendiner in Restaurant-Café In de Waag op de Nieuwmarkt. Het maandmenu (niet koosjer) is bereid met seizoensproducten. Het restaurant is gevestigd in het karakteristieke Waaggebouw uit 1488 en wordt net als de Portugese Synagoge verlicht door honderden kaarsen. Kaarten voor het diner en concert samen kosten €49.

Tickets diner en concert

This site is also available in English.