Menu
Evenement

Kaarslichtconcert: Brisk

Donderdag 27 juni 2019

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Het Amsterdamse kwartet Brisk is ‘de genadeklap voor het brave imago van de blokfluit’.

Speciaal voor de Portugese Synagoge spelen ze het programma Canção, met muziek uit de middeleeuwen en de renaissance, afkomstig – net als de Sefardische joden die in deze synagoge samenkomen – van het Iberisch schiereiland. Liederen zonder woorden op 40 blokfluiten in alle soorten en maten.

Op het programma staan virtuoos versierde liedbewerkingen van onder meer Coelho, Carreira, Cabézon en zettingen van de hymne Ave Maris Stella in versies van Ortiz en Victoria. Maar er klinken ook bewerkingen van romantische muziek van Obradors en Montes Capón, hartstochtelijk en melancholisch. Toek Numan liet zich inspireren door de fado en schreef het opzwepende Vientos Ibéricos. Gijs Levelt, trompettist van de Amsterdam Klezmer Band, schreef de introductie en de finale voor dit programma, gebaseerd op een Sefardische melodie.

Dit concert wordt financieel ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Brisk

Marjan Banis
Susanna Borsch
Bert Honig
Alide Verheij

Locatie

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
1011 RD Amsterdam

Aanvang

20.00 uur (deuren open vanaf 19.30 uur)

Kaarten

€16 (Museumkaart niet geldig)

Ticketshop

This site is also available in English.