Evenement

Kaarslichtconcert: Ancient Groove

18 januari 2018 - 19.30 - 20.30 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. De Israëlische groep Ancient Groove combineert joodse religieuze muziek met hedendaagse invloeden, klassieke muziek, jazz en flamenco.

De groep is opgericht door de gitaristen Roy Zakai en Ofer Ronen. Zakai heeft wortels in Jemen en Koerdisch Irak, Ronen komt uit een Asjkenazische familie en raakte in Spanje verslingerd aan flamenco. Ze vonden elkaar in hun fascinatie voor joodse religieuze muziek tijdens hun studie musicologie. In de Portugese Synagoge worden de gitaristen begeleid door percussionist Amir Wahba.

Ancient Groove won de KUNSTENISRAËL Award 2017 op het International Jewish Music Festival in Amsterdam.

*Nieuw* Diner en concert bij kaarslicht 
Start met een 3 gangendiner bij kaarslicht in Restaurant-Café In de Waag. Het 3 gangendiner is een maandmenu (niet koosjer) bereid met seizoensproducten. Het karakteristieke Waaggebouw uit 1488, midden op de levendige Nieuwmarkt in het oude stadscentrum van Amsterdam, wordt verlicht door 300 kaarsen. Geniet daarna van een concert bij kaarslicht in de Portugese Synagoge - het enige gebouw in Amsterdam waarvan het 17de -eeuwse interieur nog 100% intact is. De magische sfeer door de honderden brandende kaarsen, gecombineerd met unieke muziek, zorgen ervoor dat u deze avond nooit meer vergeet. Dit arrangement is te boeken voor €46,-.

Let op! Er is in de synagoge geen verwarming; kleedt u warm aan.
Locatie: Portugese Synagoge
Tijdstip: Deuren open 19.00, aanvang concert 19.30, einde 20.30 Kaarten: €14,50 – Museumkaart niet geldig, €46,- met 3 gangendiner exclusief drank. Het diner is niet koosjer. 

Online ticketshop

(Keuze uit twee opties: Het algemene concertticket met de titel "Kaarslichtconcert In De Portugese Synagoge" of de combinatie van diner en concert onder de titel "Kaarslicht Concert En Diner". Blader vervolgens naar de juiste datum.)

This site is also available in English.