Evenement

Muziekvoorstelling Anne & Zef 4 maart (keuze uit 2 voorstellingen)

Zaterdag 4 maart 2017

Anne Frank kwam om in concentratiekamp Bergen-Belsen. Zef, een Albanese jongen uit onze tijd, is het slachtoffer van bloedwraak. Ze ontmoeten elkaar in de hemel en komen erachter dat ze ondanks cultuurverschillen veel met elkaar gemeen hebben. Anne is schrijfster, Zef speelt graag toneel. Beiden hebben soms problemen met hun ouders. Ze vertellen over hun leven en komen daardoor steeds dichter bij elkaar.

Dat is in het kort het verhaal van de meeslepende jeugdopera Anne en Zef. Anne wordt gezongen door de Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani (1990), bariton Benjamin de Wilde (1994) kruipt in de huid van Zef. De muziek wordt gespeeld door musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest o.l.v. Huba Hölloköi.

Anne en Zef

Toneelschrijver Ad de Bont schreef het libretto voor deze opera en baseerde het op zijn succesvolle toneelstuk Anne en Zef. Uitgangspunt hierbij was het dagboek van Anne Frank. De Nederlandse componist Monique Krüs schreef de muziek. Regisseur is Corina van Eijk: 'Beide kinderen hebben tot hun dood opgesloten gezeten. Maar ze ontmoeten elkaar in absolute vrijheid: het hiernamaals. We willen laten zien dat er sinds Anne Frank weinig is veranderd. Er zitten nog steeds mensen opgesloten op plekken waar wij geen weet van hebben. Daar komen geen nieuwsberichten over binnen, die feiten komen jaren later pas boven tafel. Dankzij Anne Frank weten we veel meer over het leven in de Tweede Wereldoorlog. Het is geen licht onderwerp, maar door de meeslepende muziek die speciaal voor de jonge zangers is gecomponeerd, wordt Anne en Zef zowel een spannende als hartverwarmende voorstelling.’ Geschikt voor onderbouw Voortgezet onderwijs en kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.
Anne en Zef is een productie van Nedpho en Opera Spanga met het Joods Cultureel kwartier.

Lengte van de voorstelling: 45 minuten.

Na afloop is er gelegenheid om met de zangers na te praten over de voorstelling. 

Locatie:
Nationaal Holocaust Museum i.o.
Plantage Middenlaan 27
1018 DB Amsterdam

Familievoorstellingen
Zaterdag 4 maart 

1e voorstelling 13:30 – 14:30  (deur open 13:00) Nederlandstalig met Nederlandse boventiteling - koop tickets
2e voorstelling 15:30 – 16:30  (deur open 15:00) Nederlandstalig met Engelse boventiteling - koop tickets

Zondag 5 maart 
1e voorstelling 13:30 – 14:30  (deur open 13:00) Nederlandstalig met Nederlandse boventiteling - koop tickets
2e voorstelling 15:30 – 16:30  (deur open 15:00) Nederlandstalig met Engelse boventiteling - koop tickets

Leeftijd
De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar én volwassenen.

Tickets:
€ 7,50 jongeren 12 t/m 17 jaar
€ 15,00 volwassenen

This site is also available in English.