Menu
Evenement – Nationaal Holocaust Museum i.o.

Interview met Erik Somers en René Kok

Zondag 10 februari 2019 14:00 tot 15:30

Erik Somers en René Kok vertellen over de totstandkoming van de tentoonstelling Jodenvervolging in foto’s en over de fotocollectie van het NIOD.


Erik Somers promoveerde in 2014 op het gebied van herinneringscultuur; hoe hebben Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea en herinneringscentra de herinnering van de Tweede Wereldoorlog vormgegeven en hoe ziet het huidige en toekomstige veld van oorlogsmusea eruit.


René Kok is beeldonderzoeker van het NIOD fotoarchief en werkt nauw samen met Erik Somers aan verschillende projecten. In 2015 zijn ze een zesdelige serie over Nederland in de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen voor het dagelijks leven begonnen, sindsdien publiceren ze elk jaar een deel dat de gebeurtenissen van één oorlogsjaar beschrijft. De nadruk van Kok ligt met name op het belang van foto- en filmmateriaal uit de periode 1940-1945.


Op zondag 10 februari wordt het duo door Inger Schaap geïnterviewd en vertellen ze ons alles over de fotocollectie en de keuzes die ze hebben moeten maken voor de bijzondere tentoonstelling die vanaf 28 januari 2019 te zien is in het Nationaal Holocaust Museum i.o.

Locatie
Nationaal Holocaust Museum i.o.
Plantage Middenlaan 27
1018 DB
Amsterdam
Toegang: Gratis op vertoon van entreebewijs voor het Joods Cultureel Kwartier
Tijd: 14.30-15.30 uur

Aanmelden

This site is also available in English.