Menu
Evenement – Joods Historisch Museum

Inloopspreekuur Kabbala - Lisa de Goffau

Woensdag 3 april 14:00 tot 16:00

Tijdens de tentoonstelling Kabbala. De kunst van de joodse mystiek kunt u op verschillende woensdagmiddagen met uw vragen terecht bij een van onze Kabbala-experts tijdens het thematische inloopspreekuur. 

Drs. Lisa de Goffau - De mystieke kant van reizen

Mystiek is het overbruggen van de kloof tussen de menselijke en de goddelijke wereld. In oude joodse teksten ondernemen bekende rabbijnen een moeilijke reis door de hemelen om in de hoogste hemel God een bezoek te brengen. Deze reis is vol gevaren en angstaanjagende engelen en andere wezens liggen op de loer. Alleen de reiziger met de meeste kennis, moed en een goed hart kan de reis volbrengen. Maar een goede voorbereiding is niet genoeg: ook tijdens de reis leert men belangrijke lessen die de reiziger helpen op zijn queeste.
Wat betekent reizen voor jou? Ben je weleens op een spirituele reis geweest? Wat was de reis van je leven? Moet je voor een echte reis de deur uit, of ligt de fantasiewereld ook aan je voeten? Heb je misschien een psychologische ontwikkeling volbracht?
Tijdens dit inloopspreekuur stel je al je vragen over de mystieke kant van reizen en ontdekken we wat er belangrijker is: de reis of de bestemming.

Drs. Lisa de Goffau Kabbala JCK
Drs. Lisa de Goffau

De volgende inloopspreekuren zijn:

8 mei 14.00-16.00 uur: Irene Zwiep

5 juni 14.00-16.00 uur: Chantal Suissa

12 juni 14.00-16.00 uur: Leo Mock

3 juli 14.00-16.00 uur: Culturele Apotheek

Locatie:
Auditorium Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Gratis op vertoon van entreebewijs voor het Joods Cultureel Kwartier

Tijd:  14.00-16.00 uur

Aanmelden: Aanmelden is niet nodig. Indien gewenst kunt u uw vragen (of problemen) van te voren sturen naar evenementen@jck.nl.
 

This site is also available in English.