Menu
Evenement – Joods Historisch Museum

Inloopspreekuur Kabbala – Irene Zwiep

Woensdag 8 mei 14:00 tot 16:00

Tijdens de tentoonstelling Kabbala. De kunst van de joodse mystiek kunt u op verschillende woensdagmiddagen met uw vragen terecht bij een van onze Kabbala-experts tijdens het thematische inloopspreekuur. 

Irene Zwiep - Wat is Kabbala nu precies?

Wat is Kabbala nu precies? Die vraag is sneller gesteld dan beantwoord. Kabbala is Joodse mystiek wordt vaak gezegd, maar dat is te gemakkelijk. Magie, spiritualiteit, gebed, filosofie, theologie, kunst, zang en dans – het valt er allemaal onder. Dat krijg je als je een modern Westers label probeert te plakken op een oude, niet-zo-heel-Westerse traditie.
Waarom ontwikkelde het Jodendom, de religie van het Boek en de Wet, ook de Kabbala? Om de kloof tussen God en mens te dichten? Om onze wereld in een groot goddelijk masterplan te schrijven? Om het bestaan van goed en kwaad te verklaren? Om demonen buiten de deur te houden? Of de macht van de taal te bewijzen? Om ons te helpen de wereld te redden, of …

In dit inloopspreekuur kun je terecht met al je vragen over Kabbala, van de Ari tot de Zohar en van Lilith tot de Golem.    

Irene Zwiep
Irene Zwiep


De volgende inloopspreekuren zijn:

5 juni 14.00-16.00 uur: Chantal Suissa

12 juni 14.00-16.00 uur Leo Mock

3 juli 14.00-16.00 uur: Culturele Apotheek

Locatie
Auditorium Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Gratis op vertoon van entreebewijs voor het Joods Cultureel Kwartier

Tijd:  14.00-16.00 uur

Aanmelden: Aanmelden is niet nodig. Indien gewenst kunt u uw vragen (of problemen) van te voren sturen naar evenementen@jck.nl.
 

 

This site is also available in English.