Evenement – Joods Historisch Museum

Inloopspreekuur Kabbala – Chantal Suissa

Woensdag 5 juni 14:00 tot 16:00

Tijdens de tentoonstelling Kabbala. De kunst van de joodse mystiek kunt u op verschillende woensdagmiddagen met uw vragen terecht bij een van onze Kabbala-experts tijdens het thematische inloopspreekuur. 

Chantal Suissa - Over gebroken harten en weer heel worden

Ik voel een diepe verbondenheid met de opdracht van tikoen olam (het repareren van de wereld). Er zijn zoveel gebroken harten en gebroken mensen. In eerste instantie moet je misschien zorgen dat je zelf heel bent... maar kabbala leert ook dat wanneer jij je om anderen bekommert, het universum zich om jou bekommert. Kabbala is ook begrijpen dat er nu eenmaal een balans in de wereld is tussen goed en kwaad, licht en duisternis, orde en chaos. We kunnen proberen om zelf actief bij te dragen dat de balans de juiste kant uitslaat of ten minste in evenwicht blijft. Ik probeer het iedere dag. 

In dit inloopspreekuur kun je terecht met je vragen over de balans tussen goed en kwaad, orde en chaos, praktische spiritualiteit en hoe je zelf kunt bijdragen door de inspirerende opdracht van tikoen olam.

Chantal Suissa
Chantal Suissa

De volgende inloopspreekuren zijn:

12 juni 14.00-16.00 uur Leo Mock

3 juli 14.00-16.00 uur: Culturele Apotheek

Locatie:
Auditorium Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Gratis op vertoon van entreebewijs voor het Joods Cultureel Kwartier

Tijd:  14.00-16.00 uur

Aanmelden: Aanmelden is niet nodig. Indien gewenst kunt u uw vragen (of problemen) van te voren sturen naar evenementen@jck.nl.
 

 

This site is also available in English.