Menu

Het Fieptheater

Te zien t/m 30 juni 2018

Fieperdepiep hoera!

Het Kindermuseum bestaat tien jaar! Dat betekent een jaar lang feest, met als hoogtepunt het nieuwe Fieptheater. 17 december 2016, de verjaardag van het Kindermuseum, was namelijk ook de dag dat de beroemde illustratrice Fiep Westendorp 100 jaar zou zijn geworden. We vieren beide verjaardagen tot en met juni 2018 met het spectaculaire Fieptheater op de zolder van het Kindermuseum, gemaakt door Steef de Jong van theatergroep Groots en Meeslepend.

In dit minitheater komen Westendorps figuren tot leven door een combinatie van animatie, film en muziek. Tijdens een doorlopende Fiepshow laten ze zien dat iedereen (gelukkig) anders is, wat aansluit bij het thema van het kindermuseum. Het Fieptheater is tevens onderdeel van het feestjaar 100 jaar Fiep Westendorp. Geschikt voor alle leeftijden. Je weet niet wat je ziet! 

Joukje Akveld over Het Fieptheater in Het Parool:
“Westendorps markante figuren met de grote of juist minuscule neuzen, de spillebeentjes, borstelige kapsels en ogen die vaak boven de oren zijn geplaatst, sluiten aan bij de manier waarop het Kindermuseum culturen probeert te verbinden: hoe verschillend we er ook uit zien, we zijn allemaal mensen en daarin zijn we gelijk, luidt de boodschap.” Lees hier het hele artikel.

Openingstijden
De Fiepshow is tot en met 18 december 2017 dagelijks te zien in Het Fieptheater op de zolder van het Kindermuseum. De show duurt 18 minuten en start kwart voor en kwart over het hele uur tussen 11.00 en 17.00 uur. De laatste Fiepshow start om 16.15 uur. Entree tot Het Fieptheater is inbegrepen bij een kaartje voor het Kindermuseum.

Foto: Martine Goulmy
Foto: Martine Goulmy

 

Het Fieptheater is gemaakt door theatergroep Groots en Meeslepend:
Steef de Jong - concept, muziek, spel, montage 
Nina Vreeken  - decor, papieren kostuums 
Willy Veen - decor assistent

Rene Rood -  techniek,  muziek, geluidsontwerp
Stephan Nelissen -  timmerwerk
Jonathan Smit - mechanische techniek, uitvinder
Ina Veen - kostuums, camera, regie.

Met dank aan

Van Hessen Fonds, Fiep Westendorp Foundation, Stichting ORT
Nederland, Stichting Will en Rita Jaeger Fonds, Arnold en Betty
Heertje, Sally Berg Familie Fonds, Gerard Metzelaar Fonds,
Stichting Sonja van Tijn Fonds, Stichting Israëlitisch Weeshuis
Den Haag, Prof. dr. Herman Musaph Fonds, De taart van m’n tante, Stichting Vrienden van het Joods Historisch Museum en particulieren.

De kamers in het Kindermuseum zijn mogelijk gemaakt door Will en Rita Jaeger, Stichting Iton, Edli Foundation, Hein en Lilian Beuth, Familie Van Hessen, Stichting Levi Lassen, Margot Rehfisch en Fiep Westendorp Fonds en Stichting Centraal Israëlitisch Weeshuis in Nederland.

 

This site is also available in English.