Gesprek: diversiteit en culturele erfenis

16 januari 2020, 14.00-16.00

Gesprek
Emile Schrijver gaat met kunstenaar Joseph Sassoon Semah en Arie Hartog (directeur Gerhard-Marcks Haus, Bremen) in gesprek over de urgentie van diversiteit in het jodendom en de noodzaak van heroriëntatie van culturele erfenis in musea. Het gesprek is onderdeel van de kunstmanifestatie On Friendship/(Collateral Damage) III – The Third GaLUT: Baghdad, Jerusalem, Amsterdam van Joseph Sassoon Semah. Het gesprek wordt voorafgegaan door een performance van Joseph Sassoon Semah met o.a. Emile Schrijver, Baruch Abraham, Jom Semah, Peter Baren, Uzi Heymann, Bulent Evren, Mudar Adas en Renée Hartog. 

Kunstmanifestatie
Kunstenaar Joseph Sassoon Semah (Irak, 1948) is kleinzoon van de laatste opperrabbijn van Bagdad. In 1950 werd het gezin Semah, net als meer dan 120.000 andere Bagdadi joden, verplaatst naar Israël. Ze werden gedwongen hun cultuur en bezittingen achter te laten. Semah deelt zijn Babylonisch-joodse verloren gegane culturele erfenis met beeldende kunst, performances en debatten. 

De manifestatie On Friendship/(Collateral Damage) III – The Third GaLUT: Baghdad, Jerusalem, Amsterdam vindt van 7 september 2019 tot en met 19 januari 2020 plaats op 36 verschillende locaties in Amsterdam. Het Joods Historisch Museum is één van de 36 locaties. Voor info en data zie: http://rozenbergquarterly.com/

Locatie
Auditorium Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
Toegang: Toegang tot het evenement is bij de entreeprijs van het JCK inbegrepen. 
Tijd: 14.00-16.00 uur

Aanmelden  
 

This site is also available in English.