Evenement

GEANNULEERD | Kaarslichtconcert: Sacha van Ravenswade & Marc Wielart

Donderdag 29 oktober 2020 - 20.00 tot 21.00 uur

Dit concert gaat niet door vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen. Het concert is verplaatst naar 27 mei 2021. Bezoekers die kaarten hebben een e-mail gekregen om hun kaarten om te ruilen of in te leveren.

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Tenorzanger Sacha van Ravenswade is gespecialiseerd in zowel synagogale liederen als opera. Hij wordt op piano begeleid door Marc Wielart.

Voor dit concert heeft Van Ravenswade een selectie gemaakt van chazanoet (synagogale liederen). Wat daarbij bijzonder is: sommige van de liedteksten zijn in het Ladino, de taal van joden uit Spanje en Portugal. Het concert wordt afgewisseld met operaliederen in het Italiaans.

Sacha van Ravenswade (1989) begon op zijn zestiende de opleiding tot chazan (voorzanger in de synagoge) en is nu opper-chazan in de Raw Aron Schuster Synagoge in Amsterdam-Zuid. Daarnaast studeert hij klassieke zangkunst bij tenor Marcel Reijans.

Marc Wielart (1990) studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en kreeg les van onder anderen Ton Hartsuiker, Rian de Waal en Ellen Corver. Hij is actief als solist en is momenteel verbonden als pianist aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en als docent aan De VAK, centrum voor de kunsten, in Delft.

Uitvoerenden

Sacha van Ravenswade, tenor
Marc Wielart, piano

Concert in tijden van corona

Conform de maatregelen die zijn afgekondigd door de Rijksoverheid, worden voor dit concert maximaal 100 kaarten verkocht. In de Portugese Synagoge is voldoende ruimte om dat aantal bezoekers op 1,5 meter afstand te placeren. Uiteraard hoeven personen uit een huishouden die afstand niet te houden. Het is verplicht om in de locaties van het Joods Cultureel Kwartier een mondkapje te dragen. 

Locatie

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
Amsterdam

Tijd

20.00 uur (deuren open 19.30 uur)

Kaarten

€16 (Museumkaart niet geldig, restitutie niet mogelijk)

Foto: Peter van Beek

This site is also available in English.