Menu
Evenement – Nationaal Holocaust Museum

Filmvertoning: Forgotten Soldier

Zondag 31 maart, 14.00 - 16.00 uur

Sally Noach vluchtte in de meidagen van 1940 naar het zuiden om uiteindelijk in Lyon aan te komen. Gedurende twee jaren redde hij honderden joden en niet-joden uit handen van de Duitsers.
 
Bijna veertig jaar na zijn dood heeft de dochter van Sally Noach geprobeerd in zijn voetstappen te treden en de waarheid achter haar vaders oorlogsjaren te achterhalen. Waarom vertelde hij niet graag over wat hij deed tijdens de oorlog? Sommigen beweerden dat hij een profiteur was die de zwarte markt in Vichy-Frankrijk runde, klopte dat? Hoe kwam hij onder de aandacht bij koningin Wilhelmina? Wat betekenen de honderden brieven van overlevenden waarin staat dat hij hun leven heeft gered? Ze begaat een uitzonderlijke reis die haar door Amsterdam, de Franse Pyreneeën, Lyon, San Francisco en Miami voert. Ze ontdekte een uitzonderlijk verhaal over lijden, verraad en heldhaftigheid en maakte er een korte documentaire over.

De film werd in mei bekroond met de Audience Choice Award tijdens het UK Jewish Film Festival in Londen en is nu in Amsterdam te zien.

 

Duur: 69 minuten
Taal: Engels

Locatie
Nationaal Holocaust Museum i.o.
Plantage Middenlaan 27
1018 DB
Amsterdam

Toegang: Gratis op vertoon van entreebewijs voor het Joods Cultureel Kwartier
Tijd: 14.00-16.00 uur

Aanmelden

This site is also available in English.