Menu
Evenement – Nationaal Holocaust Museum

Filmvertoning: De Joodse Bruiloft

donderdag 18 april 14.00 tot 16.00 uur

Op 18 april 1939 trouwden Barend Boers en Mimi Dwinger in Leeuwarden. Enkele jaren later trokken zij samen de Pyreneeën over en overleefden zo, anders dan de meeste bruiloftsgasten, de oorlog. Na het overlijden van Mimi in 2007 kwam een rijkgevulde koffer tevoorschijn, met de uitgetypte toespraak van de bruidegom, brieven, documenten, foto's en, heel bijzonder, een film waarop ze allemaal te zien zijn. Annet Huisman heeft een vierdelige documentaire over de vlucht van Mimi en Barend naar Amerika gemaakt die zich afspeelde op de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. De film kreeg in 2018 tijdens de Noorderkroon Awards de prijs voor beste lange documentaire.

Annet Huisman is al 22 jaar programmamaker voor Fryslân DOK bij Omrop Fryslân. Dit was een groots project voor haar waarvoor ze veel research heeft gedaan; van Nederlandse archieven, via Spaanse onderzoekers tot aan contacten van de familie.

Op donderdag 18 april, precies 80 jaar na hun huwelijk, zal de film in de studio van het Nationaal Holocaust Museum i.o. worden vertoond. Annet Huisman geeft een korte inleiding over het project en daarna is er nog tijd voor vragen.

Duur: 84 minuten
Taal: Nederlands

Locatie
Nationaal Holocaust Museum i.o.
Plantage Middenlaan 27
1018 DB
Amsterdam

Toegang: Gratis op vertoon van entreebewijs voor het Joods Cultureel Kwartier
Tijd: 14.00-16.00 uur

aanmelden

This site is also available in English.