Een avond met Charlotte Salomon

Donderdag 13 augustus 2020, 19.00-21.00

Deze zomer opent het Joods Historisch Museum ’s avonds zijn deuren. Op donderdag 13 augustus staat het Joods Historisch Museum in het teken van de tentoonstelling Charlotte Salomon in close up

Conservator Mirjam Knotter vertelt over de totstandkoming van de tentoonstelling en duidt de invloed van film op de interpretatie van het werk van Salomon. Via associatieve combinaties van filmbeelden uit die tijd, en een selectie van gouaches uit het kunstwerk, worden bezoekers uitgenodigd mee te kijken naar de invloed die film uit het vooroorlogse Berlijn heeft gehad op Salomons unieke kunstwerk.

Daarna is er in het Museumcafé een uitvoering van het muziekstuk Teleater, gecomponeerd en gespeeld door hoboïste Cèlia Tort Pujol. Teleater is gebaseerd op het werk van Charlotte Salomon.

Na de presentatie en uitvoering is er gelegenheid tot het bezoeken van de tentoonstelling en kun je een koosjere cocktail drinken in het Museumcafé. Charlotte Salomon in close up is te zien tot 22 november. 

Locatie
Auditorium Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Reservering evenement
Tijd: 19.00-21.00 uur
Taal: Nederlands en Engels

Reserveren

Extra maatregelen i.v.m. Covid-19
Toegang tot het evenement alleen met een reservering (toegangsbewijs JCK zit hierbij inbegrepen). 

Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement. Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree.

In het auditorium zijn maximaal 20 stoelen aanwezig op 1,5 meter afstand van elkaar. Stoelen worden in het auditorium toegewezen, gasten dienen direct plaats te nemen op de stoel. 

In het museum en tijdens het evenement zijn de coronamaatregelen volgens het protocol van de Museumvereniging van toepassing. Deze kun je hier vinden.

This site is also available in English.