Rondleiding

Diamantwandeling met Eva van Dijk (VOL)

Zondag 20 oktober 14:00-16:00

In oktober worden er vier wandelingen georganiseerd door de joodse buurt, waarbij vooral langs locaties wordt gelopen die belangrijk zijn geweest voor de diamantindustrie. Deze derde rondleiding wordt gegeven door Eva van Dijk, oprichter van Amsterdam Odyssey.

Deze wandeling behandelt de sociale geschiedenis van de Amsterdamse diamantwerkers eind 19e en begin 20e eeuw, aan de hand van persoonlijke verhalen uit één familie. Tijdens de wandeling maak je kennis met 6 familieleden: volle neven en nichten van elkaar, die 'in de diamanten' werkten. Ieder heeft z'n eigen verhaal; alle verhalen bij elkaar weerspiegelen de verschillende facetten van het leven als diamantwerker in deze belangrijke periode.

Wie deze mensen precies waren, daar kom je achter tijdens de wandeling. Een eerste, kleine introductie vooraf: ze waren niet alleen familie van elkaar, maar ook van de gids, Eva van Dijk. Zij dook in haar stamboom en stuitte op interessante verhalen die de diamantwerkers-geschiedenis goed illustreren.

Locatie
Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Toegang tot het evenement is bij de entreeprijs van het JCK inbegrepen.
Datum: Zondag 20 oktober 2019
Tijd: 14.00-16.00 uur
Taal: Nederlands
 

This site is also available in English.