Cursus: Jodendom voor beginners

Zondag 5 januari, 14:00-16:00

Altijd al meer willen weten over Joodse geschiedenis, feestdagen en rituelen? In het Joods Historisch Museum vindt in samenwerking met Joods Educatief Centrum Crescas een drieluik plaats: historicus Bart Wallet belicht de geschiedenis van het jodendom in Nederland, Leo Mock zet de jaarcyclus van het jodendom uiteen en Mirjam van Emden geeft een rondleiding in het museum waarbij de belangrijkste rituelen in het jodendom centraal staan. De cursus vindt plaats op drie zondagen: 5 januari, 19 januari, 23 februari.

Zondag 5 januari, deel 1: de geschiedenis van het jodendom 
Kan dat, heel kort uitleggen wat iedereen zou moeten weten over de geschiedenis van Joden in Nederland? Veel mensen weten wel iets over de Nederlands-Joodse geschiedenis, maar dat zijn meestal fragmenten: de Portugese Joden van Amsterdam, het Joodse socialisme en de fatale oorlogsjaren.
Maar wat was de doorgaande lijn? Hoe is het Joden in Nederland vergaan vanaf het moment dat ze zich hier blijvend wisten te vestigen? Bart Wallet schetst een dwarsdoorsnede van de spannende geschiedenis van Joods Nederland.

Toegang: De kosten voor de cursus bedragen €40,- voor de gehele cursus en €15,- voor een enkele cursusdag, exclusief een entreebewijs voor het JCK. 
Locatie:

Auditorium Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
Tijd: 14.00-16.00 uur
Aanvang: 14.00 uur.

Taal: Nederlands

Reserveren   

This site is also available in English.